Aeroportul Timişoara reia zborurile regulate şi către Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda şi Franţa

Reluarea zborurilor aeriene de legătură între România şi alte 17 ţări, încă de săptămâna trecută, a făcut posibilă reluarea operării zborurilor regulate de pe aeroportul Timişoara spre şi dinspre destinaţii din Germania (Dortmund, Frankfurt-Hahn, Memmingen şi Karlsruhe/ Baden).
Urmare a reactualizării listei ţărilor care sunt considerate sigure şi din care pasagerii pot reveni în ţară fără să mai intre în izolare sau carantină, pe lângă destinaţiile din Germania, se mai adaugă 5 ţări: Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda şi parţial Franţa (zona continentală).
Astfel începând de marţi, pe aeroportul din Timişoara se vor relua zborurile regulate spre şi dinspre Italia (Bari, Bergamo, Roma, Veneţia), urmând ca de sâmbătă, 27 iunie a.c., să fie reluate şi zborurile spre Paris.
„Aeroportul este pregătit din punct de vedere operaţional şi al siguranţei sanitare pentru reînceperea operării zborurilor regulate spre destinaţii consacrate. Ne dorim să crească cât mai mult numărul curselor operate, al destinaţiilor şi implicit al pasagerilor. De la începutul lunii iulie a.c. sunt programate curse aeriene de tip charter spre destinaţii estivale de vacanţă din Turcia şi Grecia, dar şi spre litoralul românesc, având legătură aeriană directă spre Constanţa. Reamintim pasagerilor faptul că pot tranzita aeroportul în siguranţă, fiind aplicat un plan de măsuri specific acestei perioade de pandemie. Spaţiul disponibil în terminalele aeroportului este configurat astfel încât să asigure o procesare fluentă a traficului de pasageri, în condiţiile respectării cerinţelor de distanţare socială în interesul propriu şi al celui public. Pasagerii au obligaţia de a respecta regulile de distanţare socială pe tot fluxul parcurs de la parcarea auto a aeroportului şi până la îmbarcarea în aeronavă.”, a declarat directorul aeroportului Daniel IDOLU.
Sursa: www.mediafax.ro
- Investițiile imobiliare devin tot mai riscante: românii ezită, iar creditele ipotecare stagneazăRomânii sunt tot mai prudenți în privința investițiilor imobiliare, pe fondul randamentelor scăzute și al incertitudinilor economice. În orașe mari precum Cluj-Napoca, amortizarea unei locuințe poate dura și 27 de ani, în timp ce în orașele mici recuperarea investiției se face chiar și în 12 ani. BNR confirmă stagnarea creditelor ipotecare. Tot mai mulți români …
- Haos și taxe pentru cetățeni: Primăria Sectorului 1 complică accesul la locurile de parcare printr-un sistem birocratic și costisitorDe la digitalizare forțată, criterii rigide și tarife diferențiate, până la discriminarea riveranilor și amenințarea cu ridicarea mașinilor, noul sistem de parcare propus de autoritățile din Sectorul 1 stârnește nemulțumirea locuitorilor. Abonamentele pe criterii, accesul limitat și costurile mari transformă un drept esențial într-un privilegiu birocratic. Primăria Sectorului 1 a anunțat un nou sistem de …
- Ungaria, magnet pentru investițiile chineze: BYD triplează producția de vehicule electrice. România rămâne pe margineCompania chineză BYD anunță o investiție de 94 de milioane de dolari în Ungaria pentru extinderea producției de autobuze și camioane electrice. Budapesta atrage tot mai multe investiții strategice din China, în timp ce România pare absentă din cursa pentru inovație și capital estic. Ungaria a reușit o nouă lovitură economică majoră, atrăgând o investiție …
- ANI trage un semnal de alarmă: trei consilieri locali, implicați în contracte ilegale de peste 1 milion lei cu primăriile propriiO analiză automată a peste 300 de declarații de avere depuse în ultimii trei ani a scos la iveală trei cazuri grave de incompatibilitate: firmele gestionate direct de consilieri sau de apropiați au încheiat contracte cu autoritățile locale din care făceau parte, încălcând flagrant legislația în vigoare. ANI susține că această practică aduce prejudicii fondurilor …
- Jurnalist din tabăra sistemului: De câteva săptămâni niciun furnizor de produse și servicii nu mai lucrează cu factură. Toți vor cashDe mai bine de o lună se întâmplă ceva în societate, semn că oamenii se pregătesc pentru ce e mai rău. Un proprietar de restaurant îmi povestește că de câteva săptămâni niciun furnizor de produse și servicii nu mai lucrează cu factură. „Toți vor cash, altfel nu mai vin”. Meseriașii – instalatori, zugravi, electricieni, tehnicienii …