Politică

Dacian Cioloș: „Am încredere în Emanuel Ungureanu!“ (P.E.)

Fostul Prim Ministru al României și co-președinte al Alianței USR PLUS și-a început discursul spunând că se simte clujean, aici și-a făcut studiile, s-a simțit mereu ca acasă la Cluj, iar în curând va deschide și cabinetul de europarlamentar. A continuat prin a face o analiză nepărtinitoare a ceea ce se întâmplă în multe administrații publice din țară – faptul că peste tot găsim corupție, nepotism, impostură, iar aceste fenomene, la care se adaugă și incompetența primarilor au ca efect lipsa de progres; administrația nu mai face față așteptărilor legitime ce vin de la cetățeni. Din păcate, în opinia dlui. Cioloș, Clujul nu face excepție de la situația prezentată mai sus, chiar dacă aici s-au mai mișcat unele lucruri. A compara mereu Clujul cu orașe cum sunt Craiova sau Alexandria nu face cinste nimănui, pentru că o comparație trebuie să îți arate ce poți face mai bine, cum să ajuți cetățeanul prin serviciile tale, nu să te bați singur pe umăr ca să dai impresia că ești bun. De cele mai multe ori aceste comparații în jos se fac în scop de propagandă și înșelare a oamenilor, pentru că atunci când te compari intenționat cu cineva slab o faci ca tu să pari puternic, dar realitatea poate fi alta.

Dacian Cioloș, care e și președintele celui de-al treilea, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, Renew Europe, a continuat spunând că la Cluj e nevoie de o nouă generație de politicieni: „Trebuie să scăpăm de nepotism, de incompetență și impostură.“ Ca să evolueze, Clujul are nevoie de un nou mod de răspuns la problemele comunității, iar aici dl. Cioloș a discutat despre ceea ce propune Alianța USR PLUS: transparență și eficiență în modul de cheltuire a banilor publici, rezolvarea problemelor ce țin de trafic și aglomerarea urbană,

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button