Internațional

Cutremur politic în Austria: Partidul Libertății câștigă alegerile. Înfrângere de proporții pentru Nehammer

Partidul Libertăţii (FPO), de dreapta, este cel mai probabil câştigătorul alegerilor europene de duminică din Austria, potrivit unor sondaje publicate de principalele mass-media, informează AFP şi Reuters.

FPO este creditat cu 27% din voturi, devenind pentru prima dată cea mai importantă forţă politică din ţara alpină.

OVP, partidul cancelarului Karl Nehammer, a ieșit abia pe locul secund cu 23,5%, în timp ce SPO (social-democrații) au 23%.

Potrivit aşa-numitei „prognoze de tendinţă” care are la bază sondaje pentru radiodifuzorii austrieci şi pentru agenţia de ştiri APA, publicată la închiderea secţiilor de votare, Partidul Libertăţii de extremă-dreapta este probabil câştigătorul alegerilor pentru Parlamentul European din Austria.

Prognoza, făcută după intervievarea de-a lungul săptămânii trecute a 3.600 de oameni pentru postul public de radiodifuziune ORF, Puls 24 TV şi APA a arătat că Partidul Libertăţii se află pe prima poziţie, cu 27% din voturi, fiind urmat de Partidul Poporului (OVP, conservator) cu 23,5% şi de social-democraţi (SPO) cu 23%.

Marja de eroare a fost de 2,5 puncte procentuale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button