Social

Cutremur cu magnitudinea 5,2 în Gorj, resimţit în mai multe judeţe 

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a produs, luni, în judeţul Gorj, seismul fiind resimţit în mai multe judeţe. Până în prezent nu sunt semnalate victime sau pagube, dar echipe de recunoaştere au fost trimise în mai multe judeţe. O replică având magnitudinea 3 s-a produs la 17.21.

 ”În ziua de 13.02.2023, 17:21:14 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.0, la adâncimea de 15 km”, a transmis INFP. 

Cutremurul s-a produs la 109 km SV de Sibiu, 111 km NV de Craiova, 146 km V de Pitesti, 157 km SE de Timisoara, 176 km SE de Arad, 181 km S de Cluj-Napoca, 206 km V de Brasov, 208 km E de Belgrade, 213 km E de Zemun, 225 km NE de Nis.

UPDATE: Inspectoratele Judeţele pentru Situaţii de Urgenţă din mai multe judeţe au transmis deja că au fost trimise în teren echipe de recunoaştere post-cutremur. 

”Preventiv, s-a dispus ca echipajele să meargă în teren pentru misiuni de recunoaştere/patrulare pentru indentificarea eventualelor probleme”, a transmis ISU Gorj. 

Anunţuri similare au fost făcute şi de autorităţile din Timiş, Arad, Sibiu. 

UPDATE: ”Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, a transmis IGSU.

Instituţia transmite şi informaţii despre măsurile şi modul de comportare înainte, în timpul şi după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

”În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)”, a mai transmis IGSU.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În ziua de 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km”, a transmis INFP.

Sursa citată a precizat că seismul s-a produs la 102 km SV de Sibiu, 107 km NV de Craiova, 137 km V de Pitesti, 166 km E de Timisoara, 179 km S de Cluj-Napoca, 183 km SE de Arad, 196 km V de Brasov, 218 km E de Belgrade, 222 km E de Zemun, 224 km V de Ploiesti.

ISU Gorj a precizat că, deocamdată, nu au fost primite solicitări de asistenţă.

Cutremurul s-a simţit în mai multe judeţe, inclusiv Sibiu, Hunedoara şi Timiş. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button