Curtea neConstituțională sau o altă formă de dictatură
Koveși a câstigat astăzi procesul împotriva statului român în ceea ce privește demisia sa de la conducerea DNA.
Koveși a fost demisă de președintele României, Klaus Iohannis, ca urmare a unor decizii luate de Curtea Constituțională pe baza recomandării de revocare venite din partea ministrului justiției.
Pare complicat ce am scris mai sus? Chiar este complicat.
Mai multe decizii luate de Curtea Constituțională au influențat politica statului român. În mod discreționar alegerile făcute au avut rolul să influențeze deciziile altor puteri în stat limitând chiar drepturile și obligațiile acestora.
Curtea Constituțională nu are rolul de a interpreta, completa sau modifica Constituția României. Ori la acest moment face acest lucru încălcând principiul separării puterilor în stat.
Decizii politice sau economice, care reprezintă prerogativele guvernului și parlamentului, au fost întoarse. Oferim un singur exemplu: pensiile speciale pentru magistrați. Atunci când ele au fost oferite încălcându-se principiul egalității cetățenilor, nu a existat nici o reacție, dar când s-a dorit eliminarea s-au opus.
Practic trăim într-o dictatură a Curții Constituționale. Deciziile lor sunt obligatorii și nici o altă putere în stat nu poate să limiteze abuzurile. De asemenea nu există o responsabilitate juridică, profesională sau morală asupra deciziilor. Pot face orice își doresc.
Mai mult decât atât: membrii Curții Constituționald sunt numiți politic, deci au obligații față de factorul politic și o subordonare față de actorii care i-au numit.
O bună parte a judecătorilor Curții Constituționale nici nu au cunoștințe juridice. Majoritatea nu au excelat în domeniul lor, nu au fost cei mai buni. Calitatea lor este una singură: servilismul politic.