Social

Cum au fost protejate moaștele Sfintei Parascheva de hoardele invadatoare rusești

Puțină lume știe că în anul 1944 moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost luate din Catedrala Mitropolitană a Moldovei și aduse în biserica Mânăstirii Ciorogârla (astăzi: Samurcășești), unde au rămas vreme de o jumătate de an.

Această măsură a aparținut Patriarhului Nicodim, întrucât războiul se apropiase de hotarele României și exista riscul ca prețioasele sfinte relicve să fie profanate de hoardele rusești. După cele șase luni de pribegie la Mânăstirea Ciorogârla, moaștele Cuvioasei au fost lăsate vreme de trei săptămâni în Catedrala Patriarhală din București pentru ca locuitorii Capitalei să poată veni să li se închine. Pe 27 octombrie 1944, sfintele moaște ale Cuvioasei reintrau în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Așadar, unul din praznicele Cuvioasei Parascheva a avut loc în 1944 la București” a spus scriitorul și publicistul Dan Ciachir

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button