Cum să te protejezi de CORONAVIRUS.

Distribuie acest articol!

Cum să te protejezi de Coronavirus? Este întrebarea care stă pe buzele tuturor.

În decembrie acest virus părea doar o glumă proastă. În ianuarie coronavirusul părea a fi foarte departe de noi, tocmai în China.

Acum câteva săptămâni era la granița României, dar în afara ei. Acum se află aici și este real.

Numărul celor infectați și depistați a depășit la moment cifra de 100 de persoane. Însă aceștia sunt doar cetățenii ce au făcut testul și au fost identificați cu acest virus. În realitate numărul celor infectați este cu mult mai mare, doar că o bună parte din ei nu au raportat la medic sau nu au avut simptome.

Probabilitatea ca să fii infectat cu coronavirus este una foarte mare. Așa cum declara Angela Merkel este de așteptat ca peste 70% din germani să contracteze boala.

Până la moment măsurile prevedentive impuse în România au produs efectul scontat: ritmul de răspândire este scăzut și nici o persoană nu a decedat până la acest moment.

Situația nu este similară în Italia, acolo unde sute de persoane au decedat și mii de persoane sunt infectate. Carantina în Italia este una generală.

Dar cum să te protejezi de Coronavirus? Există vre-un ingredient minune?

Organizația mondială a sănătății deja a declarat Coronavirusul ca fiind o pandemie.

Există însă câteva măsuri care arată cum să te protejezi de coronavirus.

  1. Dacă te simți rău atunci stai acasă;
  2. spală mâinile bine cu săpun; ai terminat de spălat? mai spală-le încă o dată;
  3. folosește alcoolul ca să îți dezinfectezi mâinile;
  4. stai informat dar din surse publice; dacă ți se spune că lămâia îți va salva viața, înainte să te bați cu alții pentru un kilogram din acest fruct informează-te din sursă publică;
  5. stați liniștiți: organizația mondială a sănătății a informat că numărul de cazuri regăsite la copii este extrem de scăzut și fără incidențe grave;
  6. nu purta mască decât dacă ești infectat: masca nu te va proteja ci doar îi va proteja pe ceilalți; dacă nu ești bolnav ea îți va face mai mult rău; măștile sunt făcute să nu răspândească virusul sau contaminarea, nu să protejeze pe cel care poartă masca;
  7. fă-ți o rezervă de 30 de zile de alimente; doar pentru orice situație probabilă;
  8. renunță la vacanța ta, nu mai este cazul.

Crezi că spălatul te mâini te poate salva? Asta cu siguranță. Săpunurile moderne distrug până la 99,99% din virusuri și bacterii. Inclusiv coronavirusul este cu ușurință distrus de o spălare pe mâini de minim 20 de secunde.

Când te speli bine pe mâini practic înconjori fiecare microorganism cu molecule de săpun. Astfel ele sunt izolate de mediul exterior și mor.

folosim numai surse credibile: www.NYTimes.com


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: