Politică

Cum pregătește Coaliția PSD-PNL apocalipsa pe zona facilităților fiscale din IT, agricultură și construcții

În prezent, angajații din IT sunt scutiți doar de plata impozitului pe venit, în timp ce angajații din agricultură, industria alimentară și construcții sunt scutiți de plata impozitului pe venit și a contribuției sociale la sănătate, alături de contribuția la pensiile private.

PSD și PNL s-au pus de acord asupra eliminării acestor facilități care s-au dovedit benefice în economia reală în ultimii ani. PSD și PNL mint cu nerușinare și se eschivează în spatele Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) unde România s-ar fi obligat la câteva corecții în această zonă a facilităților. Nu ne obligă nimeni să tăiem aceste beneficii financiare pentru aceste sectoare, dar așa se întâmplă când țara încape pe mâinile unor analfabeți.

Ministrul Marcel Boloș a declarat că toate cheltuielile prevăzute de Guvern trebuie să fie acoperite din revizuirea sistemului de facilități fiscale, de mai buna colectare a banilor de către ANAF și de combaterea evaziunii fiscale. Boloș a mai spus că nu se poate discuta de o categorie de beneficiari de facilități fiscale care să fie tratată distinct de o alta. Practic, vor tăia toate beneficiile fiscale ca să își acopere ei gaura de 30 de miliarde din buget chiar dacă vor pune la pământ sectoare economice întregi.

Ambele partide aflate la guvernare vor ca toate categoriile vizate să plătească asigurările de sănătate.

De menționat că cei din zona IT plătesc deja CASS-ul (sănătatea) și prin urmare este foarte posibil să le fie impusă plata acesteia și în zona agriculturii și a construcțiilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button