Politică

Cum plătește Fritz jurnaliștii cu 11.280 lei pentru 2 articole: 2 jurnaliști de la Libertatea și celebra #rezist Melania Cincea

O serie de jurnaliști cunoscuți, cum ar fi Vasile Ernu și Vlad Marco Tollea de la cotidianul „Libertatea,” apar pe listele de așa zise burse ale Centrului de Proiecte al Primăriei Timișoara, alături de alți necunoscuți.

Conform datelor publicate de Timiș Plus, aceștia au primit burse în cuantum de 11.280 de lei pentru a scrie două articole despre Timișoara – Capitală Culturală Europeană.

23 de persoane se regăsesc pe lista finală de ziariști, între care și patru persoane din Timișoara, și doar unii care mai au legături foarte palpabile cu presa reală, scrie Newstandard.

Bursele sunt în cuantum de 11.280 de lei, iar în acest sens, nu e nevoie de mare efort, căci unii ziariști de pe listă au proiecte de tip să scrie două articole despre expoziții. Desigur, mulți nu sunt din Timișoara și vor avea costuri cu drumul sau cazarea, într-adevăr. Au aplicat și ziariști din București, Cluj sau Sibiu. Din Timișoara sunt patru nume pe listă: Melania Cincea, redactor-șef la Timpolis, Andreea Socaci (Oance înainte de căsătorie), realizator de emisiuni la West City Radio și jurnalist la Banater Zeitung publicația în limba germană, Vlad Tollea, corespondent Libertatea în Timișoara, și Anitta Pelin, tânăr care are un site denumit Spații noi, care mai degrabă este din zona blogosferei decât a jurnalismului serios, factual.  Pe listă apare și un alt jurnalist care scrie la Libertatea, Vasile Ernu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button