Cum l-a sfidat Ioana Mihăila pe academicianul Leon Dănilă, care aşteaptă o proteză de şold

Distribuie acest articol!

Cum respectă miniștrii din actuala guvernare adevăratele valori din medicina românească? Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă i-a transmis academicianului Leon Dănilă care așteaptă o proteză de șold că nevoile din „sistemul de sănătate sunt foarte mari” şi că „fiecare pacient va fi tratat în funcţie de nivelul de urgenţă”.

Nevoile în sistemul de sănătate sunt foarte mari. Am toată compasiunea şi toată simpatia pentru toţi pacienţii care în cursul anului trecut şi de când a început pandemia, nu au reuşit să ajungă la asistenţa medicală. Dar nu pot să mă opresc în a avea compasiune pentru acei pacienţi infectaţi cu COVID care au trebuit să stea zile întregi în unităţile de primiri urgenţe. Aşa că, în acel moment, decizia a fost luată pentru acei pacienţi care deja ajunseseră la spital şi pentru care riscul era de a-şi pierde viaţa în următoarele zile. Acesta a fost motivul, motiv pe care l-am explicat şi în întâlnirile pe care le-am avut cu şefii de secţie şi cu managerii de la Foişor şi care a părut că este înţeles de către personalul medical de acolo, motiv pentru care doresc să le mulţumesc pentru colaborarea din aceste săptămâni şi pentru faptul că au fost deschişi la a trata pacienţii care aveau atâta nevoie în acel moment de asistenţă medicală”, a declarat Ioana Mihăilă, fiind întrebată ce îi transmite academicianului Leon Dănilă care aşteaptă o proteză de şold la Spitalul Foișor.

Ioana Mihăilă a mai fost întrebată dacă ia în calcul urgentarea celor care au nevoie de operaţii, cum este cazul academicianului Leon Dănilă, ministrul Sănătăţii declarând că încurajează tratarea pacienţilor în funcţie de prioritatea medicală.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: