Cum a ajuns papa Francisc la Budapesta – Capitala României

Distribuie acest articol!

Cotidianul New York Times a dat greș. A confundat Bucureștiul cu Budapesta într-un articol despre vizita făcută de Papa Francisc în Ungaria. În textul de pe pagina de Facebook a New York Times este arătat că „vizita de șapte ore în România” este prima făcută de Suvernaul Pontif după operația suferită la colon. Articolul dat a provocat sute de reacții și comentarii ironice din partea cititorilor.

„Data viitoare, rugați-l pe Papă să dea un share location de pe telefonul său”, a comentat un cititor.

„Budapesta – Ungaria, București – România”, sau „Dragă New York Times! E foarte trist.. Budapesta, Ungaria, aici a fost Papa!”, sunt unele din sutele de mesaje publicate de cititorii nemulțumiți ori deranjați de greșeala făcută de editorii publicației din SUA.

Deși greșeala a fost înlăturată în articolul de fond, textul despre „vizita de șapte ore în România” făcută de Papa Francisc a rămas pe Facebook și după 16 ore de la publicare.

Confuzia dintre Budapest și Bucharest (denumirea în engleză a Bucureștiului) este una frecventă și a devenit un cunoscut subiect de anecdote. Expresia „Good evening, Budapest!” a fost rostită, începând cu anii 1990, de mai mulți artiști pop sau lideri de formații rock care au concertat în București.

În această vară, cu prilejul Euro 2020, Budapesta a fost confundată cu Bucureștiul pe site-ul UEFA care făcea referire la un meci de fotbal dintre Ungaria și Portugalia, desfășurat pe Puskas Arena din Budapesta, capitala Ungariei.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: