Știrile 60m.RO

CTP: PNL nu a dat afară într-un an niciun ministru incompetent

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 formarea noului guvern alcătuit din trei partide – PNL, USR-PLUS şi UDMR. Gazetarul scoate în evidenţă faptul că timp de un an, PNL nu a dat afară niciun ministru incompetent şi subliniază că în condiţiile în care executivul va fi „tricolor”, „practic trei guverne”, îndepărtarea unui demnitar care nu se ridică la înălţimea funcţiei va fi şi mai dificilă. „Prin urmare, greşelile acestui guvern vor fi şi mai abitir băgate sub preş, batistă pe ţambal, decât cum au fost în guvernarea Orban”, spune CTP. Cristian Tudor Popescu: Ştiţi care mi se pare problema cea mai gravă? Vreme de un an de zile nu a fost clintit niciun ministru din Guvernul PNL. Şi erau… erau miniştri care nu mai aveau ce căuta acolo. N-a fost clintit nimeni. Cuvântul de ordine a fost „nu lăsăm nicio breşă”, „nu facem nicio fisură, că nu se ştie ce se întâmplă, se bucură duşmanul”. Prin urmare, „nu schimbăm pe nimeni”.

Nu schimbăm pe Anisie, care are o contribuţie însemnată la pierderea de procente ale PNL-ului, n-am nicio îndoială în direcţia asta. Este unul dintre cele mai detestate personaje la nivelul întregii ţări, deci nu are nicio susţinere. Nu vorbesc la PSD, nu are nici pe partea dreaptă, în rândul electoratului activ. PNL ar trebui să aibă acolo un om corespunzător acestui gen de electorat, nu pe această doamnă „Moluscă”.

Apoi, domnul Predoiu, care nici pe departe nu a făcut ceea ce se aştepta de la el în poziţia de ministru al Justiţiei. Ministru al Justiţiei, adică acel punct dureros, punct-cheie, sensibil, din perioada Dragnea, şi unde trebuiau făcute nişte lucruri. Cum ar fi desfiinţarea SIIJ. Nu, nu a făcut nimic. N-a schimbat nici modul de numire a procurorilor-şefi, l-a păstrat pe ăla a lui Tudorel Toader.

 » Citiți întreg articolul aici: www.ziaruldeiasi.ro

Back to top button