CTP îl compară pe Florin Cîțu cu regina Marie Antoinette: Ea a sfârșit la ghilotină

Distribuie acest articol!

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comparat declarația premierului Florin Cîțu, care nu știe cât costă o pâine în România, cu celebrul moment când Marie Antoinette a spus despre poporul francez înfometat „Dacă n-au pâine, să mănânce brioșe”. CTP ține să îi reamintească lui Cîțu faptul că regina Franței a sfârșit la ghilotină.

”Regina Cîțu

Credeam că domnul Cîțu și-a atins maximul inteligenței și umanității prin replica pe care ne-a oferit-o cu prilejul împușcării ursului Arthur: „Poate că nu era cel mai mare urs din România”. M-am înșelat. Printr-o considerabilă sforțare de creieri și suflet, domnul prim-ministru s-a întrecut pe sine, dând un răspuns regesc la întrebarea reporterului: „Cât costă o pâine?”, „Nu știu. Nu mănânc pâine”.

De ce regesc? În Franța anului 1789, săracii crăpau de foame din pricina creșterii prețului pâinii. Fiindu-i comunicată situația, se spune că regina Marie Antoinette a cugetat așa: „Dacă n-au pâine, să mănânce brioșe”.

Carevasăzică, mușchiulosul domn Cîțu nu mănâncă pâine ca să nu se îngrașe sau pentru că așa vrea mușchii lui, și le sugerează dieta asta celor care nu prea au ce pune pe masă în afară de pâine. Marie Antoinette a sfârșit la ghilotină.”, scie


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: