Crucea Roșie Suceava anunță că unitatea mobilă de terapie intensivă achiziționată în Campania „1cm.ro” a ajuns în Suceava

Crucea Roșie Suceava anunță că unitatea mobilă de terapie intensivă achiziționată cu fondurile din Campania „1cm.ro” a ajuns în Suceava și urmează să fie pregătită și echipată pentru a deveni funcțională.

Această unitate mobilă poate fi folosită și mutată rapid oriunde este nevoie pe întreaga durată a pandemiei COVID-19. Unitatea are în dotare 12 paturi de terapie intensivă, 12 ventilatoare, 12 monitoare de funcții vitale și 72 de injectomate, dispune de un generator propriu, de rezervă de apă și de grupuri sanitare.

Unitatea mobilă va fi disponibilă și după ieșirea din pandemie, în situații de calamități sau dezastre și are ca scop creșterea capacității spitalelor și a sistemului medical în general, de îngrijire a pacienților la standarde înalte. De menționat că valoarea acestei unități și a dotărilor este de aproximativ 450.000 de euro.

Achiziționarea din Turcia de către Crucea Roșie Suceava a acestei unități medicale mobile de terapie intensivă a fost posibilă datorită fondurilor rezultate în urma campaniei „1 centimetru de fapte – cu toții în linia întâi”, inițiată de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi.

În cadrul campaniei, compania Unilever South Central Europe alături de divizia de înghețată din Suceava, reprezentată de brandul Betty Ice, a contribuit cu 320.000 de euro pentru achiziționarea unei unități mobile de terapie intensivă dotată cu 12 paturi, cu scopul de a ajuta comunitatea din Suceava, una dintre zonele cele mai afectate de pandemie.

„Unitatea mobilă de terapie intensivă aduce speranță și încredere oamenilor din regiune. Avem un adevărat sprijin în fiecare dintre donatori: persoanele și companiile care au arătat în această perioadă că sunt solidari față de comunitățile vulnerabile. Fără ajutorul lor nu am fi reușit să facem toate aceste achiziții și să contribuim astfel la însănătoșirea comunității noastre”, a precizat Corneliu Dediu, Director Crucea Roșie Suceava.

Crucea Roșie Suceava anunță continuarea acțiunilor de achiziționare de produse si echipamente în funcție de necesitățile stabilite împreună cu autoritățile locale și cu managementul spitalelor, precum și în funcție de evoluția situației de sănătate la nivelul județului.

„Pe această cale, Crucea Roșie Suceava își exprimă recunoștința față de toți donatorii implicați în campanie și aduce mulțumiri mass-media locale și centrale pentru sprijin în comunicare și pentru prezentarea corecta si prompta a informatiilor legate de campania umanitară „1 centimetru de fapte – cu toții în linia întâi”, se arată în comunicatul transmis vineri de Crucea Roșie.

Sursa: www.g4media.ro

 • Secretar de stat de la Budapesta: „Iohannis a ajuns preşedinte şi cu votul maghiarilor din Transilvania şi nu a întors sprijinul”
  Árpád János Potápi a declarat, într-un interviu acordat cotidianului „Krónika”, că Iohannis a ajuns preşedinte şi cu votul maghiarilor din Transilvania şi nu a întors sprijinul primit. Ba mai mult, Iohannis ar trebui să ştie că saşii au fost invitaţi în Transilvania de către regii maghiari, la începutul anilor 1200, a afirmat secretarul de stat de
 • Umbrărescu va uni pe autostradă Clujul cu Sălajul
  Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, la Zalău, că săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă, de 31 km, Nădăşelu – Mihăieşti – Zimbor. Bode a reamintit faptul că recent au fost semnate contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanele Zimbor – Poarta Sălajului şi Nuşfalău – Suplacu de Barcău
 • Ce înseamnă să fii suspect de Covid
  Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat, vineri, definiţiile de caz pentru COVID-19, fiind introdus un nou termen – caz probabil. INSP explică ce înseamnă caz suspect, caz probabil, caz confirmat și contact. Caz suspectorice persoană cu debut brusc de febră şi tuse sau orice persoană cu debut brusc al oricăror 3 sau mai multe
 • INCREDIBIL : O echipă germană de fotbal a pierdut cu 37-0 pentru că a păstrat distanța socială pe teren
  O echipă de fotbal din a 11-a ligă germană, SG Ripdorf / Molzen, a primit 37 de goluri, după ce jucătorii și antrenorul au decis să păstreze distanțarea socială pe parcursul celor 90 de minute de joc. Mai mult, aceasta a intrat pe teren cu doar șapte jucători, de teamă că adversarii lor au intrat
 • Autogol inexplicabil în meciul Astra-CFR Cluj 0-2
  În meciul terminat cu scorul de 2-0 pentru campioană CFR Cluj, Croatul Ljuban Crepulja (27 de ani) a fost autorul unui autogol inexplicabil în finalul primei reprize. Când toată lumea se pregătea de pauză, în minutul 45, Crepulja a trimis incredibil mingea în propria poartă. Aflat la 8 metri buturile lui Lazăr, mijlocaș giurgiuvenilor a
%d blogeri au apreciat: