Cristoiu: PNRR a fost făcut ca să tragă pe sfoară poporul român

Distribuie acest articol!

Jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că Planul Național de Reziliență și Redresare este, de fapt, un eșec al președintelui Klaus Iohannis. PNRR nu a fost de la bun început conceput pentru a atrage fondurile UE, ci pentru a păcăli poporul român la alegerile de anul trecut că, sub conducerea PNL, România va primi 30 de miliarde de euro, „cadoul UE pentru Iohannis”.

20 ianuarie 2021. Potrivit unui Comunicat dat publicităţii, în şedinţa sa de lucru, Guvernul României a aprobat un Memorandum pentru refacerea PNRR. A fost nevoie de această decizie, deoarece Comisia Europeană respinsese Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă lansat cu tam-tam electoral, în 26 noiembrie 2020, de cuplul Preşedinte – Premier, respectiv Klaus Iohannis – Ludovic Orban. PNRR în varianta anterioară picase prin faptul că, din motive electorale, România propunea ca suma de 30 de miliarde de euro, pentru care Comisia stabilise criterii limpezi de cheltuire (cu precădere sub semnul Green Deal), să fie un fel de peştera lui Ali Baba pentru primarii PNL şi pentru PNL. Documentul a fost folosit în campania electorală ca temei pentru o naraţiune spusă de toţi candidaţii PNL la Parlamentare. Tătucul Klaus Iohannis ne-a făcut rost (pentru că e băiat simpatic) de 30 de miliarde de euro, daţi cadou de UE, pe care noi putem să le cheltuim, cum ne taie capul. Spuneţi-ne ce-aţi vrea să punem în Plan pentru a ne vota!”, scrie Cristoiu pe blogul său.

Din moment ce Iohannis știa că banii UE nu vor fi oferiți pentru orice investiție, de ce a acceptat ca PNRR să fie „o simplă sforăială electorală?” Pentru că spera ca prin păcălirea românilor PNL să câștige alegerile parlamentare, susține publicistul.

Iohannis „se aştepta să fie respins câtă vreme din start PNRR n-a fost întocmit pentru a trece de examenul de la UE, ci pentru a trage pe sfoară poporul român”.

Citiți mai mult aici.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: