Politică

Cristoiu: PNL şi-a pierdut de mult identitatea liberală, acum are acelaşi mesaj cu cel al PSD

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, în editorialul său video, câteva aspecte privind comasarea alegerilor și a atras atenția asupra faptului că el a sesizat încă din startul acestei „telenovele” că este de fapt un „teatru” și că, într-un final, mimând lupte intense, cele două partide se vor înfrăți.

Conform sursei citate, jurnalistul a remarcat, încă o dată, talentul lui Ciolacu de a fi „Iudă” în relația cu Gabriela Firea. Cum a intrat în sală, liderul PSD s-a dus țintă la ea, în văzul întregii asistențe, ca un semnal că ea este favorită. Întrebat apoi dacă Firea va fi candidata PSD la primăria capitalei, Ciolacu a spus, trecând prin Buzăul natal: „Vorbim de cele mai competente persoane care pot conduce administrația. Eu am fost viceprimar la Buzău, trebuie să ai ceva în tine să poți face această muncă. Cea mai mândră muncă e să fii ales la tine, în orașul tău, să muncești pentru locul în care te-ai născut. În perioada următoare vom veni cu deciziile politice pentru toate candidaturile”.

Este o lovitură dibace, deoarece Gabriela Firea nu s-a născut în București.

Momentul i-a dat prilejul lui Ion Cristoiu să reamintească de o altă scenă lacrimogenă, al cărei protagonist a fost Ciolacu. După ce a ajutat-o să piardă alegerile prezidențiale, el s-a dus la Viorica Dăncilă și s-a declarat atât de distrus și suferind încât aceasta l-a tratat cu ceai de tei să-și revină. De acolo, Ciolacu, după lacrimi și suspine, a plecat cu demisia ei în buzunar.

Ion Cristoiu a ridiculizat și argumentele celor doi pentru alianță. Ciucă a făcut trimitere la „contextul de securitate” (vin rușii), iar Marcel Ciolacu a pus în față „pericolul extremist”, pe care îl pot opri doar PSD și PNL împreună.

Ion Cristoiu a mai spus că PNL și-a pierdut demult identitatea: „Am tot auzit că PNL a fost sacrificat. Care PNL? Acest partid, în 2014, a fost format din două partide: PDL, care era la guvernare, și PNL. ȘI l-au făcut pentru a-l contrapune PSD-ului. De atunci a fost un rahat și este și acum. Au același mesaj ca PSD. PNL nu mai există, dacă voia să mai fie cât de cât, nu intra în combinație cu PSD. Tot ce au decis ei în seara asta este o crimă împotriva României demne. Dacă alegerile europarlamentare se țineau separat și cele două partide nu concubinau, noi discutam până pe 9 iunie un lucru foarte important: condiția noastră în Uniunea Europeană. Nu să ieșim, dar să dezbatem de ce suntem noi slugi, de ce nu avem demnitate. Așa, cu comasarea, lumea va discuta doar despre locale”.

Jurnalistul a conchis că toată această tevatură s-a făcut pentru ca Nicolae Ciucă să ajungă președintele României și Klaus Iohannis să capete o funcție la Bruxelles.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button