OpiniiPolitică

Cristoiu: În Europa noastră democratică cu care ne tot mândrim şi lăudăm, politicienii nu mai sunt înlăturaţi cu votul ci cu glonţul

Jurnalistul Ion Cristoiu şi-a exprimat indignarea şi revolta faţă de tentativa de asasinat a premierului slovac Robert Fico, dar mai ales faţă de modul în care presa tefelisto-neomarxistă din România a prezentat evenimentul, aproape încercând să-l justifice decât să-l condamne.

„Înţeleg tot ce s-a întâmplat acolo uitându-mă la reacţiile presei din România. Din punct de vedere politic, istoric, jurnalistic, este un act de o rară sălbăticie. Suntem în Slovacia central-europeană, o ţară membră a UE şi NATO, au fost alegeri, le-a câştigat Fico la urne, el nu a dat o lovitură de stat, a fost votat de cetăţeni. Sigur, avea un program că nu vrea să dea arme ucrainenilor, un program mai populist, dar nu era un dictator, a câştigat alegerile democratic.

Cei anti-Fico puteau spune că-l vor da jos prin manifestaţii de stradă, prin moţiune de cenzură în Parlament…Până şi Zelenski a denunţat atentatul. E o crimă politică în inima Europei, nu în India, nu în Republica Dominicană. Cetăţeanului asasin nu i-a fost violată fiica de către Fico, nu a rămas şomer din cauza lui Fico, nu i-a dat Fico un brânci, nu i-a zis nici măcar „dă-te mai încolo”…E grav gestul pentru că cineva a tras cu pistolul doar pentru că partidul cu care el ţinea nu a câştigat alegerile. În România e incalificabil ce a titrat presa. Că era pro-rus. Această presă tefelisto-useristă are aceeaşi ură faţă de adversarii politici cum o avea individul care a tras cu pistolul în Fico.

Îmi amintesc ce zicea George Simion care împărţea pliante cu AUR la metrou, sigur, unii oameni le luau, alţii nu, dar a venit o individă useristă fanatică din asta, cu ochii bulbucaţi de ură, care a luat pliantul şi i l-a rupt în faţă…Incredibil… Partidele extremiste de stânga gen USR sau Reper, ca şi partidul asasinului din Slovacia, chiar ele sunt cele care propagă ura în societate”, a spus Cristoiu.

El a adăugat că nu va înţelege niciodată de ce presa neo-marxistă de la noi titrează mereu „partidul extremist AUR” sau „premierul pro-rus Fico”.

„În presa centrală, în presa centrală importantă, aţi văzut, nu se zice…cum ar fi să se titreze mereu în presa care nu susţine USR „bandita Clotilde Armand” sau „penala Armand” sau „hoaţa Armand”. În presa interbelică, ziarul Adevărul, unul clar de stânga, anti-legionar, niciodată nu a scris Corneliu Zelea Codreanu, liderul partidului extremist „Totul pentru Ţară”, chiar dacă era vorba de dusmani politici…Nu, niciodată comunistul cutare, sau fascistul cutare, sau extremistul cutare, pentru că tocmai astfel de formulări îndeamnă la ură…

Ce am putut să citesc sau să aud la Radu Tudor, s-a apucat la televiziunea lui Dan Voiculescu, să ne explice că de fapt era normal să fie împuşcat. Băi Radu Tudor, dacă cineva l-ar împuşca pe Voiculescu pentru că e liderul partidului care-l dă pe Piedone candidat, ţi-ar conveni? Doamne fereşte, e o prostie! La fel cu Băsescu, am impresia că ăsta a devenit userist peste noapte, de la o anumită vârstă poate ajungi userist…El a uitat că cei care l-au tocat mereu au fost chiar tefeliştii. Băsescu justifica crima, incredibil. Un fost preşedinte al României încerca să justifice un asasinat.

La fel şi Cristian Pârvulescu. Băi, aţi înnebunit? Potoliţi-vă mă, căci voi stârniţi ura în societate! Sigur, sunt oameni nemulţumiţi de Ciolacu. Acum ce înseamnă, că cineva trebuie să-l împuşte pe Ciolacu? La Timişoara sunt mulţi nemulţumiţi de Friţ. Ce înseamnă, că unii trebuie să pună mâna pe bâte şi să-l ia pe primar la omor? Doamne fereşte aşa ceva. Opriţi-vă măi cu propaganda asta belicoasă pe care o faceţi!”, a transmis Cristoiu.

El a mai spus că partidele marginale, precum USR sau REPER şi fanii acestora, nu doar în România, ci peste tot în Europa, sunt „mai bolşevice, mai dictatoriale” decât cele denumite mainstream, partidele mari, cele principale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button