Politică

Cristoiu: Ciolacu are zilele numărate în fruntea Guvernului şi a PSD

Jurnalistul Ion Cristoiu spune, într-un editorial video pe blogul său, că premierul Marcel Ciolacu are zilele numărate nu doar în fruntea Guvernului, ci şi al PSD, iar toate mişcările de protest care au izbucnit şi care s-ar putea extinde la alte categorii sociale îl vizează în mod direct.

„Dacă aş fi în locul lui Ciolacu, mi-aş pregăti elicopterul. În acest moment, el e amuţit total, vede că totul se aprinde în jurul lui, dar nu ştie ce să facă. A ajuns exact ca Ponta în zilele de după Colectiv sau ca Ceauşescu în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989”, a spus Cristoiu.

În analiza sa, Cristoiu s-a arătat total surprins şi nedumerit cum de primarul Nicuşor Dan, la 8 zile după izbucnirea acţiunilor transportatorilor şi fermierilor, a dat dintr-o dată autorizaţie de protest pentru aceştia în Bucureşti, exact când mişcarea acestora intrase pe o linie descendentă, autorizaţie dată la cererea unei persoane despre care se spune că nu ar fi nicidecum reprezentant al protestatarilor ci, mai degrabă, apropiat al senatorului Diana Şoşoacă.

„Brusc, Nicuşor Dan se simte solidar cu protestatarii şi le dă acceptul să intre în Capitală. Foarte curios. De ce nu a făcut-o acum 5 zile? I-o fi dat cineva ordin? Este cineva interesat să reaprindă flacăra nemulţumirilor şi să genereze o presiune uriaşă asupra Guvernului Ciolacu? Căci, vă daţi seama, că în Capitală la protest nu vor fi doar fermieri şi transportatori, ci vor veni mii de oameni, bucureşteni, nemulţumiţi de acest Guvern şi de măsurile pe care le ia”, a arătat Cristoiu.

El a mai spus că în aceeaşi notă se înscriu şi deciziile care au inflamat medicii de familie, iar sindicatul poliţiştilor din penitenciare este, de asemenea, nemulţumit, cei de la Metrorex ameninţă acum şi ei cu proteste.

„Practic, chiar dacă se stinge într-o parte, se aprinde în alta”, a punctat Cristoiu, adăugând că până şi „reziştii” sunt gata să iasă iar în stradă după cazul „Angi Şerban” care pare că ar fi fost făcut special pentru a-i inflama.

Jurnalistul a menţionat că peste toate a venit şi eroarea majoră a PSD cu boicotarea prezenţei la emisiunile postului Realitatea Plus, decizie care a atras asupra partidului un şir de critici şi acuzaţii virulente.

„Ciolacu e total dezorientat, iar PNL tace. Oare cine se pregăteşte să-i ia locul în fruntea PSD?”, întreabă misterios Cristoiu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button