Știrile 60m.RO

Cristoiu: AUR are dreptate! Americanii au obligat anumite state să semneze tratate de securitate cu Ucraina

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Românii ar trebui să afle ce conțin acordurile privind garanțiile de securitate pentru Ucraina, spune acesta.

„Americanii au ajuns la o șmecherie. Ca rușii să nu se bată cu NATO, au obligat unele țări, printre care ne găsim și noi, să semneze tratate de apărare reciprocă. A semnat Franța, Anglia, Germania și ne pregătim și noi. AUR are dreptate. Ar trebui să facem mare gălăgie, că nu știm ce conține, nu știm de ce trebuie să avem un tratat de securitate. Macron nu s-a referit la trupele NATO. Noi avem o problemă – nu am reacționat. Dacă exista un minim respect pentru poporul român, președintele ar fi postat că s-a propus acest lucru. A lăsat ambiguu. Pe de altă parte, el are această chestie, care a fost un dezastru, pentru conducerea unei țări: nu are niciun rost să le spunem proștilor, românilor”, a declarat Ion Cristoiu, în emisiunea ”Marius Tucă Show”.

Aceste acorduri au adus multă neliniște în rândul populației, a adăugat scriitorul.

„AUR a fost primul partid care a lansat semnale în legătură cu acest mesaj (preşedintele AUR, George Simion, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la negocierile purtate de ţara noastră cu Ucraina pentru un acord bilateral privind garanţii de securitate – n.r.). I se spunea că nu e adevărat. Normal era să intervină acum. Această propunere a stârnit mare neliniște și a fost cel mai mare ajutor dat lui Putin de către un lider occidental, pentru că în Europa se simte oarecare oboseală”, a încheiat Ion Cristoiu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button