Știrile 60m.RO

Cristian Terheș: Se taie enorm de multă pădure în mod ilegal în România

Europarlamentarul Cristian Terheş afirmă că în România se taie ilegal „enorm de multă pădure”, dar „absolut nimeni nu e pedepsit exemplar”.

Terheş a făcut referire la un raport din 2019, al ministerului Mediului, potrivit căruia anual se taie ilegal 20 milioane de mc de lemn.

„Se taie enorm de multă pădure în mod ilegal în România şi absolut nimeni nu este pedepsit exemplar. (…) Întrebarea legitimă este cum e posibil ca această cantitate de lemn să fie tăiată ilegal, pe de-o parte să se constate lucrul ăsta, iar pe de altă parte să nu fie nimeni tras la răspundere. (…). Gândiţi-vă că acest lemn trebuie să fie tăiat din pădurile României, scos din pădurile României, aşezat undeva pe o margine de drum, pus lemnul respectiv pe fel şi fel de camioane, transportat pe drumurile publice şi trimis undeva într-o zonă unde să poată să fie procesat. (…). Cum e posibil să ai, raportat la anul 2019, doar într-un singur an 20 de milioane de mc de lemn tăiaţi ilegal în România şi nimeni să nu răspundă”, a declarat europarlamentarul, în faţa unei fabrici de plăci pe bază de lemn din Sebeş, alături de el fiind mai mulţi candidaţi AUR la alegerile pentru Parlamentul European.

Potrivit lui Cristian Terheş, este „o situaţie halucinantă” că „toată lumea ştie că se taie ilegal”, dar „nimeni nu ştie unde ajunge exact lemnul acesta”.

În opinia acestuia, ar fi vorba de o serie de infracţiuni, de drept comun, de competenţa DNA şi de cea a DIICOT, pe care autorităţile nu le investighează.

Împreună cu alţi candidaţi AUR la europarlamentare, Cristian Terheş este prezent, sâmbătă şi duminică, în judeţul Alba, unde, potrivit programului anunţat, se întâlneşte cu fermieri, participă la o slujbă religioasă, la o dezbatere publică pe tema „Post-Democraţie: drepturi fundamentale şi restrângerea lor, neomarxism, politici nocive Green-Deal” şi la un eveniment intitulat „Femeia, eroul societăţii – femeie, mamă, om de afaceri, politician”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button