Politică

Cristian Terheș atacă Guvernul: Nu au tăiat aparatul bugetar, ci au adăugat! Și nu au scăzut, ci au crescut!

Europarlamentarul Cristian Terheș avertizează în privința intenției Guvernului de la București, prin care executivul ar vrea să crească aparatul bugetar, în condițiile în care Marcel Ciolacu anunță reducerea numărului de posturi la stat.

„Guvernul PSD-PNL se laudă că va reduce aparatul bugetar, însă nu-l reduce, ci îl creşte. Astfel, prin OUG Guvernul Ciolacu doreşte să înfiinţeze Direcția Generală Strategie și Revizuire Cheltuieli Publice, care va funcționa în cadrul Ministerului Finanțelor și va avea drept rol verificarea ordonatorilor principali de credite din următoarele domenii: Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și autoritățile publice locale/județene.

E exact ca în bancul de la Radio Erevan: nu au tăiat, ci au adăugat, şi nu au scăzut, ci au crescut aparatul bugetar”, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

Context

Guvernul pregătește, prin OUG care va tăia cheltuielile publice, înființarea unei noi instituții de control. Direcția Generală Strategie și Revizuire Cheltuieli Publice va funcționa în cadrul Ministerului Finanțelor și va avea drept rol verificarea unor sisteme foarte importante. Noua instituție va verifica ordonatorii principali de credite din următoarele domenii: Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și autoritățile publice locale/județene.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button