Criminalul de război Albert Wass, antiromân și antisemit, reabilitat de justiția română

Distribuie acest articol!

Contele Albert Wass a fost condamnat la moarte în contumacie de Tribunalul Poporului de la Cluj în 1946, pentru crimele săvârşite timpul ocupaţiei horthyste din Ardealul de Nord-Vest. Deși este considerat criminal de război, justiția română l-a reabilitat de facto, prin două sentințe ale Judecătoriei Sfântu Gheorghe.

Judecătoria Sfântu Gheorghe a pronunțat, joi, 18 februarie, sentința definitivă prin care a respins plângerea făcută de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tănasă, privind unele acțiuni de omagiere ale lui Albert Wass, ce au avut loc pe teritoriul României.

Mai precis, ADEC a făcut sesizare în martie 2018 privind organizarea unui eveniment public de omagiere a lui Albert Was în Sfântu Gheorghe și a publicării unui articol în Szekely Hirmondo, în care aceesta este adulat. Fapte cad sub incidența art. 5 din O.U.G. nr. 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

„În mod inexplicabil, autoritățile române, atât cele judiciare cât și cele administrative, continuă să tolereze pe teritoriul României un adevărat cult al personalității criminalului de război Wass Albert. Aceste activități au loc mai cu seamă în zonele controlate politic de UDMR”, scrie Dan Tănasă pe blogul său.

Dan Tănasă, acum deputat AUR, a fost singurul cetățean român care a scris sistematic despre cultul criminalului de război Wass Albert pe teritoriul României și a încercat să pună capăt în justiție acestei ticăloșii.

Sursa: dantanasa.ro


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: