Politică

Cozmin Guşă: Prezenţa lui „Coldea-Untoldea” la Dubai alături de indivizi suspectaţi de corupţie, proxenetism şi drogăngeală generează o imensă problemă de imagine pentru SRI

„Prin apariția scandalului COLDEA-UNTOLDEA, prezența fostului prim-adjunct la distracția din Dubai alături de suspectați de corupție, proxenetism și drogangeală, SRI are o mare problemă de imagine, care în urma dezbaterilor va deveni și una de credibilitate. În cazul rezervistului Coldea nu ține scuza că e un ”fost”, deoarece omul e activ și acționează în mediile de afaceri și justiție, împarte indulgențe și încasează bani mulți în baza potențialului informativ și de șantaj pe care-l deține în calitate de fost șef SRI, punând astfel serviciul secret într-o postură unică de vulnerabilitate în ansamblul unităților similare din cadrul NATO”, scrie, pe Facebook, analistul politic Cozmin Guşă.

„Referitor la Coldea mai există încă o circumstanță agravantă, cea legată de soția sa, general ce coordonează departamentul psihologic din SRI, deci depozitara unor informații ultra confidențiale despre miile de lucrători ai serviciului secret. Nu scriu aceste lucruri cu pasiune, deși încerc în mod inutil de 18 ani să conving conducerile statului de nocivitatea lui Coldea, iar acum insist din nou deoarece e limpede că treburile sunt pe cale să derapeze grav. Dacă vreun procuror militar ar reciti măcar depozițiile (inclusiv a mea) rămase în arhiva comisiilor parlamentare de anchetă referitoare la Coldea, l-ar aștepta la aeroport când aterizează cursa de Dubai și l-ar aresta direct, ar avea toate argumentele pentru asta. Mai ales că generalul Coldea a petrecut la masă la UNTOLD cu cel din cauza căruia au fost săltați Caranii (protejați și plasați în trecut tot de Coldea), și n-a fost vorba despre mașina lui ginerică, ci despre terenurile agricole ale lui Nicolae, pe care ar fi vrut să le vândă unor șeici, dar Coldea s-a încurcat cu actele, pierdute pe traseul de bani negri dintre Câmpina și Ferentari”, scrie Guşă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button