Politică

Cozmin Gușă: Omul zilei este Claudiu Târziu! Primul lider politic care vorbește de concedierea armatei de bugetari cu carnet de partid

un comentariu de Cozmin Gușă

Deci am ajuns la omul zilei de astăzi. Omul zilei la Gold FM este Claudiu Târziu, unul dintre liderii AUR, care, fiind invitat la un podcast, un talk-show pe internet la EVZ, a spus un lucru care are altă valoare, pentru că este spus de un om politic, dar pe care eu îl tot spun de la începutul acestui an, cred că prima dată l-am spus pe la finalul lui ianuarie, apropo de concedierea masivă a bugetarilor.

Noi astăzi avem, prieteni, mai mult cu 50 la sută bugetari decât am avut acum 20 de ani. Sunt cam 1 milion și jumătate de bugetari, iar cifra lor, în mod proporțional, este mai mare de trei ori decât cea pe care, tot în mod proporțional, o are Germania. Este evident că această armată în plus de 500 de mii, aveam 1 milion acum avem un milion 500, este o armată formată preponderent din politruci, care cum a fost la guvernare, PSD-ist, PNL-ist, UDMR-ist, USR-ist, și-a pus oamenii în funcții cheie, inventând fel de fel de poziții în plan central și local, și așa am ajuns la această povară uriașă a circa, așa cum zice Claudiu Târziu și revin la el, 500 de mii de bugetari cu carte de partid, pe care el promite că îi vor concedia cei de la AUR dacă vor ajunge la guvernare.

Mesajul lui Târziu este corect de la cap la coadă, ne descurcăm cu o treime mai puțin bugetari, că atâta înseamnă acești 500 de mii, dar mesajul lui este orientat direct către Marcel Ciolacu, care ar trebui să-l ia ca atare, să-l folosească, chiar să-l invoce public, pentru că este de ajutor. Povara a 500 de mii de bugetari, dacă puneți în medie doar 1000€ pentru acești bugetari pe lună, o să ajungeți la circa 6 miliarde € anual, minimum atâta ne costă acești 500 de mii de bugetari în plus. Îl felicit pe Claudiu Târziu, este un mesaj dur, care nu ține cont de eventualele pierderi electorale, de altfel aici Claudiu Târziu este destul de șmecher că nu se afle printre votanții lor prea mulți din această clientelă de partide, că nu este clientelă de partid e clientelă de partidE, dar n-are a face, mesajul este cel corect.

Important este să vină în continuare, și ăsta este un sfat, cu o grilă legată de modalitatea în care sunt răspândiți acești bugetari și cam care sunt cifrele aproximative și din ce domenii ar trebui să plece ei, atunci ar credibiliza mult acest mesaj dur dar corect într-un moment delicat. Vă întrebați ce o să facă oamenii ăia? Păi ce-a făcut și înainte de a se angaja la stat, bănuiesc că nu s-au trezit angajați la stat, o să meargă în privat sau o să-și facă afaceri private sau o perioadă o să încaseze ajutorul de șomaj și după aceea dacă sunt incapabili o să rămână fără ajutor de șomaj o să rămână cu ajutorul social. Dar asta e viața, și așa ar trebui să se desfășoare lucrurile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button