Social

Cozi la frontiera de Vest: Se întorc românii acasă

Punctele de trecere a frontierei de pe graniţa de vest a ţării sunt foarte aglomerate, sâmbătă. La vama Petea, autoturismele aşteaptă trei ore pentru formalităţile de intrare în ţară, deşi pe sensul de intrare sunt deschise cinci artere rutiere, iar la Nădlac II timpul de aşteptare pentru autoturisme este de două ore.

Coloane mari de autoturisme s-au format, sâmbătă seară, la punctul de trecere a frontierei de la Petea, din judeţul Maramureş. Deşi la intrarea în ţară sunt deschise cinci artere rutiere, timpul de aşteptare este de 180 de minute, conform datelor furnizate în timp real de site-ul Poliţiei de Frontieră. Numărul persoanelor şi al autoturismelor care aşteaptă efectuarea formalităţilor de intrare în ţară este foarte mare. 

La punctul de trecere a frontierei Nădlac II sunt deschise tot cinci artere rutiere, cu toate acestea şi acolo sunt cozi de maşini iar timpul de aşteptare pentru intrarea în ţară este de 120 de minute. „Intrare: 5 artere; Iesire: 3 artere. Lipsa personal autorit. de frontiera maghiare; Număr mare de auto prezente la verificările de frontieră pe ambele sensuri ; timpii mari de aşteptare se datorează şi triajului epidemiologic pe sensul de intrare”, sunt explicaţiile Poliţiei de Frontieră.Tot pe graniţa de vest a ţării, la Nădlac I, Valea Lui Mihai şi Urziceni, autoturismele care intră în ţară aşteaptă 30-40 de minute. Pentru camioane, intrarea în ţară se face cu dificultate, timpii de aşteptare fiind între una şi două ore la Nădlac I şi II, Borş, Petea, iar pe graniţa de sud la Calafat şi Negru Vodă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button