COVID-19 în lume: Statele reimpun restricții pe fondul creșterii numărului de infectări

Distribuie acest articol!

Franța a înăsprit regulile de purtare a măștilor după ce numărul infectărilor a crescut. Cei care nu vor purta măști în locurile publice vor fi amendați. Și Hong Kong reintroduce măsuri stricte.

Începând de luni, Franța înăsprește regulile de purtare a măștilor pe fondul unei creșteri a cazurile confirmate de COVID-19. Cei care nu poartă măști în locurile publice vor primi o amendă de 135 de euro. Până acum, măștile erau obligatorii în transportul public și recomandate în supermarketuri și alte magazine.

Cu peste 30.000 de decese, Franța este una dintre țările cele mai afectate de pandemie în Europa. Până duminică, în Franța au fost raportate în total aproape 175.000 de persoane infectate.

O creștere a cazurilor se înregistrează și în Hong Kong, astfel că autoritățile au decis ca purtarea măștii să devină obligatorie în toate locurile publice, iar angajații guvernamentali neesențiali vor lucra de acasă, notează Deutsche Welle.

Șefa Guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, a calificat drept „critică” situația, precizând că nu există „semne” că epidemia ar fi ținută sub control.

Numărul de cazuri a început să crească din nou în ultimele două săptămâni, iar medicii nu reușesc să identifice canalele de transmitere a coronavirusului. Duminică s-a înregistrat un record, cu peste 100 de noi cazuri, deși săptămâna trecută au fost luate noi măsuri de distanțare socială, printre care închiderea sălilor de sport și a cluburilor. 

Autoritățile din Barcelona au impus restricții pe plajă, în urma ignorării regulilor de distanțare socială.

După o creștere a infectărilor în statul australian Victoria, masca a devenit obligatorie în Melbourne și în districtul Mitchell din apropiere. Premierului statului, Daniel Andrews, a declarat că amenda pentru cei care nu poartă masca e de 200 de dolari australieni (122 de euro).

Sursa: www.euractiv.ro

 • Dăncilă îl consiliază pe Mugur Isărescu
  Distribuie acest articol!Fostul premier Viorica Dăncilă, fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, conform Biroului de presă al BNR. Dăncilă a fost angajată în 15 mai. Potrivit G4Media, pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de
 • Băsescu distruge un partid din R. Moldova prin ura sa obsesivă față de AUR
  Distribuie acest articol!Fostul președinte al României, Traian Băsescu, alias Petrov, distruge un partid politic din Republica Moldova și carierele unor oameni politici de peste Prut din cauza faptului că urăște obsesiv partidul Alianța pentru Unirea Românilor. AUR Moldova, un partid ce a luat naștere pe 7 mai 2021 a reușit să coalizeze toate forțele unioniste
 • Deputat AUR: În lumina ultimelor declarații, cum va evita Ministerul Educației discriminarea elevilor și profesorilor care nu sunt vaccinați?
  Distribuie acest articol!Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a făcut o serie de anunțuri în spațiul public potrivit cărora studenții nevaccinați vor avea acces la orele de practică sau laborator doar în combinezoane de protecție. Mai mult decât atât, cei care s-au imunizat au prioritate în procesul de obținerea unui loc de cazare în căminele studențești. Astfel
 • Nelu Tătaru: Mască de protecție chiar și pe trecerea de pietoni
  Distribuie acest articol!Am scăpat de mască în spațiile publice deschise, cu o serie de excepții cum ar fi stațiile de autobuz. Însă, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, mai recomandă purtarea acestei chiar și trecerea de pietoni, dacă este aglomerație. Întrebat ce le recomandă românilor în calitate de specialist, respectiv să poarte masca și în
 • Viorica Dăncilă, numită consilier de strategie la Banca Națională a României
  Distribuie acest articol!După ce a dispărut de pe scena politică, fostul premier Viorica Dăncilă se pare că a primit o funcție importantă în cadrul Băncii Naționale a României. Începând cu 1 iunie, Dăncila va ocupa funcția de consilierul de strategie al lui Mugur Isărescu, în cadrul BNR, după cum a anunțat Dan Suciu, purtătorul de

Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: