COVID-19 în lume: Statele reimpun restricții pe fondul creșterii numărului de infectări

Franța a înăsprit regulile de purtare a măștilor după ce numărul infectărilor a crescut. Cei care nu vor purta măști în locurile publice vor fi amendați. Și Hong Kong reintroduce măsuri stricte.

Începând de luni, Franța înăsprește regulile de purtare a măștilor pe fondul unei creșteri a cazurile confirmate de COVID-19. Cei care nu poartă măști în locurile publice vor primi o amendă de 135 de euro. Până acum, măștile erau obligatorii în transportul public și recomandate în supermarketuri și alte magazine.

Cu peste 30.000 de decese, Franța este una dintre țările cele mai afectate de pandemie în Europa. Până duminică, în Franța au fost raportate în total aproape 175.000 de persoane infectate.

O creștere a cazurilor se înregistrează și în Hong Kong, astfel că autoritățile au decis ca purtarea măștii să devină obligatorie în toate locurile publice, iar angajații guvernamentali neesențiali vor lucra de acasă, notează Deutsche Welle.

Șefa Guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, a calificat drept „critică” situația, precizând că nu există „semne” că epidemia ar fi ținută sub control.

Numărul de cazuri a început să crească din nou în ultimele două săptămâni, iar medicii nu reușesc să identifice canalele de transmitere a coronavirusului. Duminică s-a înregistrat un record, cu peste 100 de noi cazuri, deși săptămâna trecută au fost luate noi măsuri de distanțare socială, printre care închiderea sălilor de sport și a cluburilor. 

Autoritățile din Barcelona au impus restricții pe plajă, în urma ignorării regulilor de distanțare socială.

După o creștere a infectărilor în statul australian Victoria, masca a devenit obligatorie în Melbourne și în districtul Mitchell din apropiere. Premierului statului, Daniel Andrews, a declarat că amenda pentru cei care nu poartă masca e de 200 de dolari australieni (122 de euro).

Sursa: www.euractiv.ro

 • Rusu de la AUR: nu construim autostrăzi că le dau trădătorii la firme străine. România are constructori
  Ziarele anunță că „marile” companii străine își fac bagajele și abandonează contractele pentru autostrăzi din Transilvania. „Trădătorii dau aceste contracte la firme străine. Acestea nu vin cu nimic aici, doar oferă șpăgi. Se fac facturi pe avans, se lucrează ceva de formă, apoi dispar fără să mai plătească companiile românești. Marile firme străine de fapt
 • Orban va carantina Bucureștiul după alegeri
  Se pregătesc măsuri foarte dure pentru români după alegeri. Acestea sunt generate de numărul mare de persoane infectate. Guvernul a pregătit un set dur de măsuri, în ciuda anunțurilor publice. După alegeri se vor impune noi restricții, numărul de infectări este mare, iar Bucureștiul este vizat. România se află în fruntea clasamentului european în ceea
 • Calorifere reci în Drumul Taberei. PNL și USR, la fel ca în PSD?
  Ce să vezi? Căldura nu a pornit în drumul taberei nici sub mandatul lui Nicușor Dan. Probabil va da vina pe toți primarii dinaintea lui, așa cum a făcut-o și primarul dinaintea lui. Se pare că sub PNL și USR în București la fi la fel de rece.
 • Repornește cercetarea contraceptivelor – a rămas blocată de zeci de an
  Există o piață mondială uriașă și instrumente interesante sunt pregătite pentru a ajuta la dezvoltarea la ceea ce își doresc femeile. La nivel mondial, aproape jumătate dintre femeile în vârstă de reproducere utilizează contracepția . Alte 171 de milioane de femei – aproximativ 1 din 11 cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani –
 • Bătut de interlopi la Cluj. Ce face poliția?
  Clanurile interlope devin din ce în ce mai puternice și capătă curaj. Având oameni infiltrați în toate partidele politice, în poliție și justiție, infractorii își fac de cap. Un clujean ar fi fost bătut de interlopi, marți seara, în parcarea de la Mega Image, de pe strada Dorobanților.  ”Am fost agresati in trafic de numiții
%d blogeri au apreciat: