Corupția e în floare în România, însă Stelian Ion s-a lăudat la ONU cu măsuri ferme

Distribuie acest articol!

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, în cadrul sesiunii speciale a Adunării Generale a ONU, că se depun „eforturi fără precedent” pentru combaterea corupţiei.

Am susţinut o alocuţiune la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei – ne asumăm ferm eforturi fără precedent în combaterea corupţiei“, a declarat Stelian Ion, conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Potrivit sursei, în cadrul acestui forum global, Stelian Ion, a susţinut o alocuţiune în care a salutat introducerea luptei împotriva corupţiei pe agenda Adunării Generale, cu precădere în contextul în care aceasta reprezintă tot mai mult un facilitator al activităţii grupurilor de crimă organizată. În ceea ce priveşte România, aceasta este perspectiva din care trebuie abordată politica penală în materia macro-criminalităţii, inclusiv a celei de mediu.

Totodată, ministrul Justiţiei s-a referit la Strategia Naţională Anticorupţie, care este în lucru, şi la recuperarea bunurilor provenite din infracţiuni, în gama de instrumente folosite pentru combaterea corupţiei.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: