Politică

Corneliu Moth, la Bruxelles (AUR): Acest guvern incompetent PSD/PNL nu va reuși să aducă România în spațiul Schengen

Noi nu suntem în Schengen, iar aceasta situație se datorează doar guvernelor complet incompetente de 34 de ani incoace, iar colegii din Germania, Austria și Elveția cunosc aceste probleme sistemice. Acest guvern incompetent PSD/PNL nu va reuși să aducă România în spațiul Schengen.

Dragi colegi,

William Shakespeare descrie perfect într-un citat starea actuală a lumii, cel puțin la prima vedere. În orașul său de scenă, Regele Lia, spune:

„E boala vremii noastre când nebunii îi conduc pe orbi! Nimic nu va veni din nimic.“

Îmi este greu să înțeleg că majoritatea oamenilor din timpul nostru sunt atât de orbi încât să urmeze o elită politică ce a uitat că rolul lor principal este de a lucra în slujba cetățenilor. Ar fi momentul ca oamenii să își ia vălul orbirii de pe ochi, si nu numai atât. Este momentul ca oamenii să se implice în evoluția comunității, în evoluția națională și în evoluția europeană.

Este momentul în care putem să îmbinăm evoluția tehnologică, cu evoluția umană, iar antreprenoriatul este una din cele mai importante căi de a atinge acest deziderat.

Încurajarea antreprenoriatului este un element cheie în dezvoltarea economică și socială. Însă, am constatat că la nivel național antreprenoriatul se lovește de multiple piedici, corupția și birocratia fiind principalele impedimente ale unei dezvoltări antreprenoriale durabile. Acestea au dus la descurajarea micilor antreprenori, slujbele sigure la stat fiind deseori preferate unei idei de lansare și dezvoltare în afaceri. Pe lângā problemele sistemice, oamenii sunt descurajați să investească în România.

În răspuns la aceste provocări am dezvoltat un sistem de consultanță și management eficient al resurselor prin care, pe lângă, programe de consultanță pentru companii majore, am inclus o divize dedicată antreprenorilor și încurajării micilor investitori de a se implica în mediul de afaceri.

Cu o vastă experiență la nivel internațional și cu multe proiecte de succes implementate atât în Austria cât și în România, sunt perfect conștient de impactul pozitiv al dezvoltării într-un mediu de afaceri sănătos.

Din păcate la momentul actual situația politică din România nu permite o dezvoltare antreprenorială sănătoasă, mai ales datorită IMIXTIUNII politice care afectează competiția reală în economia de piață. Firmele afiliate politic sunt favorizate, piedici administrative sau birocratice fiind puse în fața firmelor independente, astfel încât să existe un control partidic al fondurilor publice destinate investițiilor și dezvoltării.

Am realizat că deși oportunitățile de consultanță pe care le ofer antreprenorilor români, rămân limitate fără o dorință politică de dezvoltare reală și competitivă. De aceea sunt adeptul unei abordări multi-laterale unde inițiaitivele de consultanță sunt sprijinite de măsuri politice care să asigure un mediu sănătos de dezvoltare antreprenorială. Iar la nivelul AUR, programul de guvernare include astfel de soluții care au fost dezvoltate împreună cu comunitățile de antreprenori din România pentru a fi siguri că, soluțiile propuse sunt adaptate nevoilor exprimate de aceștia și aliniate acquis-ului național și european.

Pentru asta am studiat problemele și provocările la nivel european, am învățat din experiența altor inițiative similare la nivel european și am încercat să identificăm bune practici care pot fi adaptate la nivel național pentru creșterea încrederii în mediul de afaceri și încurajarea micilor investitori și a antreprenorilor să se implice în dezvoltarea econimică regională, națională și europeană. Prin consultanță și management le putem facilita această inițiativă.

Îmbunătățirea ratei de succes în domeniul consultanței și management o putem realiza și prin continua identificare și analiză comparativ a problemelor la nivel antreprenorial în România în paralel cu cele la nivel european.

Trebuie să avem capacitatea de a învăța din experiențele UE și să aplicăm bunele practici mediului de afaceri din România, însă asta nu va fi posibilă decât cu dezvoltarea unui mediu politic capabil să încurajeze și să suporte dezvoltarea antreprenorială. Iar AUR are această capacitate. Vă mulțumesc.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button