Politică

Cornel Nistorescu: Sondajul de la Sectorul 1 cu ofițerul SRI George Tuță și Gabi Firea favoriți este FALS

De cum s-a clarificat lista concurenților, marii creditori de șanse și speranțe, Marius Pieleanu și Bogdan Chirieac, au năvălit în scenă de partea celor care plătesc mai bine, indiferent cît de prost stau în realitate. 

Și, uite așa, pe înserate, Pieleanu, zis de unii și Pielescu, a reînceput operațiunea de jupuire a partidelor și a candidaților cu sondaje trase din condei, zice el, autofinanțate. Cum adică? Uite așa!? Pune Pieleanu toată armata lui de cercetători, experți, culegători, agenți și citesc cu toți într-un eșantion. Ca la analize! Tu n-ai decît 100 de susținători și Pieleanu-Pielescu te vede cu 1.000. Brusc te trece pe locul unu sau doi și, la pachet, tot el face turul televiziunilor unde remarcă saltul spectaculos făcut de plătitor. Bogdan Chirieac abia că-i ține hangul.

Și, uite așa, pipăind și cercetînd Pieleanu pielea și sentimentele locuitorilor Sectorului 1 din Capitală, a aflat că Clotilde Armand acritura pierde alegerile și zboară din primăria de la Sectorul 1 și că locul ei va fi luat de Tuță din căruța SRI cu liberali. Asta, pentru că există și un SRI cu pesediști. Vorba colegei noastre de la Cotidianul, gruparea lui Voiculescu în care intră de ani buni și Pielescu „a început să tragă la rame” pe culoarul cîștigător. Și ce se arată? Că Gabriela Firea, măsurată la Piatra Neamț sau la Onești sau în Voluntari, cu tocuri, bucle și simpatie prin Sectorul 1 l-ar întrece pe Nicușor Dan și ar cîștiga la mustăcioară Primăria Capitalei.

Cu Pandele primar în Voluntari, Gabriela Firea cu șoferii STB din urbea condusă de mason și cu funcționarii împinși prin București iese primăriță și la Paris. Cu tehnicile de măsurare ale lui Pieleanu, Firea ar ieși de departe pe primul loc și la Ploiești, și la Bacău, și la Buftea, unde ar fi cunoscută că s-ar fi măritat. Numai pe voturile din Voluntari și din Sectorul 1, numărate de un Pielescu, Gabriela Firea ar ieși cîștigătoarea postului de primadonă la Opera din Viena. Cum aș ieși și eu președintele României sau altă goangă numai cu voturile țăranilor din satul meu.

Dar primar al Capitalei, cu o numărătoare făcută pe pieile lui Pieleanu și pe banii PSD-ului nu ar ieși în veci. Prea a înecat ea Bucureștii în concerte, circuri, pomeni și idei tîmpite, în afaceri turcești ca să o mai crediteze cineva cu un vot. Pur și simplu, milioanele de locuitori din București sunt atît de diferiți în opțiuni și ceva mai deștepți decît cei măsurați de Pieleanu încît sondajul acestuia s-ar mai potrivi numai dincolo de Măciuca și de Glîmboca.

Basmele sociologice ale lui Pieleanu, difuzate mai ales pe televiziunile lui Dan Voiculescu și plătite mai ales de PSD, fac parte dintr-o încercare de a-l umfla (încă puțin!) pe Marcel Ciolacu și de a-l ecrana pe cît se poate pe Nicușor Dan. Ba cu sondaje, ba cu declarațiile tembele ale lui „dom Piedone”, dintr-o dată devenit numai miere și lugu-lugu cu Burdujelul, săgeata otrăvită a PSD-ului în PNL. Adică a bătrînilor securiști, plus Adriean Videanu și Miky Șpagă.

Foșgăie șerpăria și capetele ei încep să muște. Fac de toate și schimbă sîsîitul, lansează acuzații închipuite și scornesc otrăvuri, numai și numai ca adunătura lor de mediocri specializați în apucate să păstreze controlul și să blocheze orice val de înnoire.

Mai ieri, un prieten îmi zicea:

– Dacă iese Firea sau Piedoane, în mine moare și ultima speranță că în București se mai poate schimba ceva!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button