OpiniiPolitică

Cornel Nistorescu: Predoiu minte artistic! Pandele exercită o influență de care unii se tem

Față de precedenții miniștri, Cătălin Predoiu minte în stilul prețios, aproape academic. Pe Marcel Vela îl strîngea geaca de șmecher, pe Lucian Bode îl sugruma cravata. Pe Cătălin Predoiu îl copleșește morga. Și minte grav, academic, cu aerul unui „jur pe cuvînt de onoare”.

Ar fi păcat ca în acest scandal al azilelor de groază din Voluntari să ne uităm doar la ce monstruozități s-au putut derula sub umbrela clanului Firea-Pandele. Merită să zăbovim nițel și pe eroismul ministrului Predoiu. Mai-marele mahăr al polițiștilor s-a inserat spectaculos în desfășurător din cigar din primele momente. De îndată ce a sărit siguranța afacerii cu azilele, marele mahăr al polițiștilor și al pompierilor și-a aranjat frizura și și-a dres vocea și s-a grăbit la cameră ca să ne atragă atenția ce succes înregistrează instituția pe care o conduce.

„A fost o anchetă complexă, a durat ani de zile, dacă nu mă înşel, şi un astfel de probatoriu nu e uşor de strâns. O intervenţie pripită a poliţiştilor, înainte de a strânge suficient probatoriu încât să asigure o inculpare cu succes, poate conduce la compromiterea cazurilor. Întotdeauna există această tensiune între nevoia de a interveni mai rapid, dar, în acelaşi timp, de a asigura toate probele, astfel încât mai târziu dosarul să nu se prăbuşească literalmente din punct de vedere juridic în instanţă”, a declarat miercuri Cătălin Predoiu.

Pandele – Firea

Probabil că mahărul polițailor și al pompierilor are antrenamente și suficiente excerciții în a drege realitatea pentru presă. Nu cred că este la prima. A mai făcut-o și la Justiție și de la microfoanele parlamentului. Dar acum a jucat-o cu tupeu, dezinvolt, de parcă ar fi vrut să afle și Europa de performanța celor pe care îi conduce. Din păcate, tot ai săi au fost în situația de a-l face de rîs și de a ne spune că ancheta a fost inițiată din oficiu în 16 februarie.

”La data de 16 februarie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, fals în declaraţii, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi delapidare. Astfel, imediat, a fost sesizat procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală”, a transmis IGPR.

Ce și-o fi imaginat Cătălin Predoiu? Că ancheta cu căminele de vîrstnici este veche „de ani de zile” și trebuie să folosească momentul pentru a elogia munca ministerului? Ce glumă de doi lei! Ne-a obligat doar să ne imaginăm cum polițaii, cu trese la vedere sau în țivil, sub acoperire, de prin toate departamentele, au urmărit zi și noapte aprovizionarea căminelor, au înregistrat bătăile aplicate nefericiților sorții, au filmat încasările și bucuriile pricopsite pe seama lor, au participat chiar la înmormîntări și au luat drumul banilor storși pe seama celor internați, totul sub nasul lui Florentin Pandele? Sau sub privirile grijulii ale madamei, devenită conducător la Familie! Și ale sorellei, căzută din Lună pe la protecție socială!

Să fim serioși! Pe teritoriul lui Florentin Pandele Poliția a trăit bine. Unul și-a găsit și nevastă. N-a investigat drama seniorilor și nici afacerea căminelor de ani și ani, ci a trăit cu ea. Ba, dacă ne imaginăm cît de aproape era Ștefan Godei de tandem și de partid, ne trezim că gîndul ne fuge mai departe spre bănuieli adînci și complicate.

Știe cineva de un dosar important de fraudă cu terenuri, cu taxe, cu aprobări, cu angajări pe sprînceană în Primăria Voluntari sau în Județul Ilfov?

Sunt gata să cred că ministrul Cătălin Predoiu a încercat „învechirea” anchetei, mutîndu-i începutul în mandatele lui Lucian Bode sau al lui Marcel Vela, ca nu cumva să nu-i supere pe Florentin Pandele și pe colegul său Hubert Thuma cu o asemenea dezvăluire. Este posibil să-l fi încercat și un asemenea gînd. În Județul Ilfov, în politică și în masonerie, Pandele exercită o influență de care unii se tem. Trebuie să înțelegeți că în ultimii ani Județul Ilfov se află sub controlul total al cuplului Hubert Thuma (un liberal din gașca Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu) și Florentin Pandele (pesedist de ocazie) în care Gabriela Firea este doar pancarta de defilare și difuzorul pentru muzica romantică.

Ei bine, de-a lungul anilor, super-mahării polițailor și pompierilor n-au condus nici o anchetă serioasă în afacerile din Ilfov, necum în cele mai noi ale cuplului Pandele-Thuma cu Gabriela Firea, poetă și floricică la butonieră!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button