Politică

Cornel Nistorescu: Instituțiile publice din România sunt într-o decădere cum n-a mai fost niciodată

Instituțiile publice din România sunt într-o decădere „cum n-a mai fost niciodată”. Acest lucru se întâmplă și din cauză că oamenii de valoare din această țară refuză să se implice într-un stat birocratizat, plin de sinecuri politice și oameni fără niciun pic de interes față de cetățean. Este opinia exprimată de Cornel Nistorescu, jurnalist, în ediția de aseară a emisiunii Marius Tucă Show.   

Directorul cotidianul.ro susține că, totuși, există  o soluție: Mobilizarea oamenilor de valoarea care nu se implică.

„Să încercăm să recondiționăm, să relansăm condiția cetățeanului. Să se implice în a avea atitudine, în a se implica în organizații. Dacă nu recondiționăm condiția cetățeanului, dacă nu o repunem în drepturi, dacă nu-i dăm  lui  sentimentul că are putere, ne-a bătut Dumnezeu”, a declarat Cornel Nistorescu.

Nistorescu a criticat și influența politică asupra presei, evidențiind faptul că aceasta poate afecta capacitatea jurnaliștilor de a aduce în discuție subiecte relevante și de a investiga problemele reale din societate.

„Presa abordează dezbaterile publice, dar privește în vreun fel cauzele care au dus la exploziile care le-am văzut? De exemplu, la felul în care funcționează instituțiile, la viciile lor, la felul în care fac promovările în instituții?… Să nu mai vorbesc pentru că îmi vin numai cuvinte urâte.”, spune Nistorescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button