Politică

Cornel Nistorescu îl desfințează pe Ciolacu: Cînd vorbește singur se împiedică în gîndire

Pe  nemestecate, am avut parte de încă una pusă pe neașteptate. Marcel Ciolacu aterizează în Israel și coboară de  10-15 ori de pe scara avionului militar Spartan, de parcă un Papă sau un făcător de minuni ar fi coborît din avion exact la Buzău. 

Antenele lui Dan Voiculescu (PPUSL susține, filmează și distribuie în exclusivitate contra cost  financiar și politic!) au rulat secvența de parcă filmau un spot publicitar cu unul care exersează datul de noroc cu niște unii. Această rulare insistentă a imaginii cu descindere în Israel, cu necunoscute consecințe pentru țară, seamănă perfect cu descinderile sale în piața de legume-fructe, cu zborul la economy, cu mîncatul de floricele și cu plimbarea cu coșul de cumpărător pe o sută de lei.

Vizita în Israel este o secvență  externă de campanie, ca și vizita la Bruxelles, ca și ședința comună a  guvernelor României și Ucrainei de la Kiev. Adevărul este că Marcel Ciolacu tinde să devină un produs de publicitate și promovare politică, din ce în ce mai depărtat de personajul adevărat. Un fel de Bulă rămas în urma hologramei sale înfrumusețate. Găselnițe de tot felul umflă acest personaj care, de unul singur, la solo, nu poate arăta nimic. Cînd vorbește singur se împiedică în gîndire. Cînd  decide, de fapt, o freacă. Toate măsurile luate, de la prețurile controlate la Planul de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare sunt spoieli menite numai pentru a-l înfrumuseța electoral.

 Ce putea face Marcel Ciolacu în Israel?

„Am decis să vin astăzi în Israel deoarece, în astfel de momente dificile, precum cele trăite în prezent de poporul israelian, partenerii şi prietenii trebuie să îşi demonstreze solidaritatea. Societatea românească, comunitatea de israelieni din România şi cea de români din Israel deplâng alături de dumneavoastră, domnule prim-ministru, victimele nevinovate, femei, copii, tineri în floarea vârstei, în urma atacurilor teroriste declanşate de Hamas. Transmit compasiunea noastră pentru toate aceste pierderi de vieţi omeneşti şi pentru numeroşii răniţi, printre care, în mod tragic, s-au regăsit şi cetăţeni de origine română”.

„Alături de comunitatea internaţională, România solicită eliberarea imediată a tuturor ostaticilor şi persoanelor răpite şi abţinerea de la orice alt act de agresiune, în special împotriva ţintelor civile ” .(…)”Sunt convins că întreaga comunitate internaţională se va implica pentru deschiderea coridoarelor umanitare şi pentru a oferi asistenţă necesară refugiaţilor”, a declarat Ciolacu în Israel, la conferința comună de presă cu B. Netanyahu.

Vizita de solidaritate are rolul ei, dar și limitele de rigoare. Cu ce poate contribui în acest dosar complicat un om fără contacte în Orientul Mijlociu și care nu cunoaște regiunea și vorbește numai cu umărul și cu mîinile? Să se arate că este între primii care exprimă compasiune și solidaritate?

Să-l credem pe Marcel Ciolacu extrem de mișcat de soarta românilor prinși în interiorul zonei de conflict? Mai ieri, le transmitea acestora de prețul biletului de avion. Azi, tremură pentru ei sau îi folosește pentru lustrul imaginii sale făcut mai mult din cremă de ghete?

Nu știu dacă unii îl folosesc pe Marcel Ciolacu, dar mie mi se pare că el ne folosește cu o dezinvoltură care nici măcar nu-i a lui. Mai degrabă pare că joacă un rol pentru  niște păpușari super-îndemînatici.

Post-scriptum?

Oare o fi apucat să prezinte condoleanțe și mesaje de solidaritate și palestinienilor pentru cei 500 de morți de la Gaza hospital?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button