Opinii

Cornel Nistorescu: De-ale diversiunii, naivității și înșelătoriei

A fost difuzat un alt sondaj ca toate sondajele. Adică suspect de cifre rotunjite în interesul comanditarului. Autor al sondajului ar fi Geeks for Democracy „dezvoltat” cu Cult Research (culți în cap și în socoteală). Două fantomatice institute de opinie au pornit pe urmele partidelor și ale personalităților. Pe primul loc, la partide, PSD. Pe locul doi, PNL, cu o echipă gata de retrogradare. Pe trei, AUR, la un punct sub liberali, și pe locul 4, USR, ca să nu creadă lumea că a căzut din clasamente.

Cea mai hazoasă situație este la încrederea în personalități. Pe primul loc, cei de la Geeks au găsit-o pe Laura Codruța Kovesi, deși nu mai apare la televizor, succese europene nu are, un partid care s-o susțină nu există. Și nici ea n-a anunțat că ar dori să intre în cursă. Dimpotrivă, a afirmat de mai multe ori că nu este interesată. Poate că o fi rămas în subconștientul populației, deși prăbușirea majorității dosarelor spectaculoase cu care și-a făcut nume ar trebui să o treacă pe lista marilor ratangii politici.

Insistența cu care Laura Codruța Kovesi este ”măsurată” ne arată că există cel puțin o forță interesată ca ea să intre în competiția pentru alegerile prezidențiale. Pe locul doi în topul încrederii se află Mircea Geoană, iar pe trei Victor Ponta, pe care nu-l mai crede decît Sebastian Ghiță din faimoasa sa fugă în Serbia. Fantoma politicianului Victor Ponta este urmată de George Simion și Cătălin Drulă, și el fantomatic în ierarhia personalităților cu oarece încredere.

– La o televiziune unde este cam abonat după ce ani de zile a dormit pe la Antena 3, Marius Pieleanu a fost chestionat în legătură cu evoluția dosarelor din căminele groazei, profețind cîte ceva pe seama implicării DNA-ului în cercetarea cazului. Și ce zice profetul de serviciu al partidelor care îi plătesc sondajele:

Că i-a șoptit lui o păsărică despre o legătură între căminele groazei din Voluntari și niște fonduri europene. Și, dacă este așa, atunci apare posibilitatea ca în scandalul căminelor pentru seniori să apară și Parchetul European Anticorupție (EPPO). Adică Laura Codruța Kovesi. Și dacă demersul Luluței „va rezolva dosarele în favoarea oamenilor”, atunci „vom avea și numele viitoarei președinte a României!”. Fidel, Pieleanu, fidel ca un castron de opinie.
Ceea ce vă spuneam mai sus. Cineva se zdrobește din greu să o împingă pe Kovesi în competiția pentru Cotroceni.

– Anca Alexandrescu s-a întors din vacanță și își face reintrarea cu Liviu Dragnea. În ciuda faptului că au mai apărut de cîteva ori în dialoguri de complezență, n-au izbutit să spună mare brînză.

– Clubul de Presă, operațiune tip jonglerie a la Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, s-a dezumflat de tot.

– Umblă vestea că și cercetatul și condamnatul Maricel Păcuraru împreună cu Miron Mitrea ar încerca să pună de o alianță a televiziunilor de știri cu care să facă bani pe seama politicienilor în campania electorală. Celor doi li s-o fi făcut dor de locurile prin care au fost aproape.

– AUR și-a lansat candidații pentru europarlamentare. Pe listă se află și Gheorghe Piperea. Din păcate, Cotidianul pierde astfel un colaborator permanent.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button