Politică

Copiii săraci trebuie să aducă dosar cu şină pentru a primi tichetele sociale

Sebastian Burduja, ministrul digitalizării și dezvoltării, promite într-o postare pe Facebook că două proiecte vor duce la dispariția în 3-5 ani a celebrului dosar cu șină, considerat simbolul birocrației din România. Momentan, dosarul cu şină este la loc de cinste.

Copiii din Dâmboviţa trebuie să aducă dosar cu şină pentru a primi tichetele sociale. Chiar Primăria i-a anunțat pe părinții copiilor defavorizați că trebuie să faca acest lucru printr-un mesaj postat pe pagina Facebook a instituției.

„Dosarele pentru tichete sociale (grădiniță/școală) se depun până la data de 2 septembrie la unitățile de învățământ din comună. De la primărie aveți nevoie de adeverință. Este necesară și adeverința cu venitul pe luna iulie de la locul de muncă. Mai multe informații veți găsi în informarea de mai jos”, a scris Primăria Cornești pe Facebook, alături de informarea primită de la Ministerul Educației, unde sunt trecute condițiile de eligibilitate pentru primirea ajutorului.

Dosarul cu şină nu grăbeşte virarea banilor! Tichetele sociale de 500 de lei, primite după începerea şcolii

Ministrul Educației: Elevii care primesc cei 500 de lei pe tichetele educaționale pentru a-și cumpăra rechizite ar putea să primească banii “mai devreme”, în prima parte a lunii septembrie, dar după ce începe școala / Cei care au deja cardurile emise de anul trecut trebuie doar să confirme că îndeplinesc condițiile legale.

Cei 500 de lei primiți pe card de părinții elevilor defavorizați care îndeplinesc anumite condiții, pot fi folosiți pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală. Potrivit unui comunicat din luna aprilie al ministerului investițiilor și proiectelor europene, banii ar urma să ajungă pe carduri în luna septembrie. Federația Părinților anunța recent că anul acesta inspectoratele școlare vor comunica Ministerului Educației lista beneficiarilor pentru anul școlar 2022-2023 până la data de 23 septembrie 2022, fără să precizeze când vor ajunge banii pe carduri pentru a putea fi folosiți. Ministrul vrea ca listele să ajungă mai repede la minister, pe 9 septembrie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button