Politică

Copiii pierd majorarea de 20% a alocațiilor

Copiii pierd majorarea alocațiilor cu 20% care trebuia să aibă loc anul acesta. Ministrul Finanțelor spune că în legislația în vigoare există o singură majorare, cea de la 1 ianuarie anul viitor.

Într-un interviu acordat Antena 3, ministrul Finanțelor Dan Vîlceanu recunoaște că guvernul sare una din tranșele de majorare care ar fi trebuit să aibă loc în cursul acestui an.

„Cred ca alocația de la 1 ian 2022 va fi in jur de 486 de lei pentru copii, daca nu ma înșel exact asupra cifrei, pentru copiii sub 2 ani si grad de handicap, si la 243 de la 1 ianuarie pentru copiii peste 2 ani.”, spune Dan Vîlceanu.

Dan Vîlceanu precizează că această sumă este prevăzuta in legislatia in vigoare, „deci nu exista o alta calendarizare față de cea facută deja”.

În urmă cu un an de zile, Guvernul Orban adopta OUG 123/2020, care prevedea o dublarea alocațiilor pentru copii. Acestea ar fi trebuit să fie majorate pe 1 iulie 2021, potrivit calendarului inițial. Cu toate acestea, creșterea veniturilor pentru copii a fost amânată de Guvernul Cîțu pentru 1 ianuarie 2022. Majorarea inițială, ar fi trebuit să se realizeze pe parcursul a cinci etape.

Deocamdată, familiile cu copii încasează 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum și 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button