Politică

Copii violați, drogați și torturați în centrele de plasament din Teleorman. Firea și Budăi au mușamalizat tot

Pe zi ce trece descoperim tot mai multe orori ce au loc în căminele de bătrâni și în centrele de plasament, insituții aflate în subordinea Guvernului României. Dosarul căminelor de bătrâni din județul Ilfov ne arată fața hâdă a sistemului patronat de clanurile politice mafiote, care fac bani murdari din suferința oamenilor, relatează site-ul de investigații Anchetatorii.ro.

Statul român are peste 100 de instituții de control. Statul știe tot. Dar ce face statul? Statul e paralizat de mafia de partid, care a transformat aceste instituții în case ale ororilor. Centrele de plasament sunt de fapt niște case de toleranță, dar cu minori. Cei mai sărmani dintre copiii României ajung să fie supuși unor tratamente inumane și violuri repetate. Atât fetele, cât și băieții.

Fostul premier Nicolae Ciucă știe, ministrul Familiei Gabriela Firea știe, ministrul demisionar al Muncii Marius Budăi știe, consilierul de stat Mădălina Turza știe, Elena Tudor președinta ANPDCA știe, Avocatul Poporului Renate Weber știe. Ce au făcut ei pentru copiii României? Nimic. Au avut grijă să anunțe vinovații de aceste orori că urmează controale pentru a mușamaliza totul.

Ministrul demisionar al Muncii, Marius Budăi

DGASPC este instituția care, potrivit legii de funcționare, trebuie să vegheze asupra integrității fizice și psihice a copiilor. Dar nu este așa, afirmă avertizorul în interes public Noni Iordache.

„Începând cu luna februarie a.c. am fost contactat de mai mulți angajați ai D.G.A.S.P.C Teleorman, care s-au constituit în avertizori în interes public și care mi-au adus la cunoștință aspecte care contravin dispozițiilor legale în vigoare, precum:

• separarea fraților cu nesocotirea hotărârilor judecătorești/Comisiei pentru Protecția Copilului;

• faptul că sunt cunoscute la D.G.A.S.P.C. Teleorman situațiile fetelor minore (chiar de 14 – 15 ani) care frecvent părăseau pentru câteva zile, săptămâni sau chiar luni centrul, ca să meargă la ”iubiții lor”;

• faptul că minorele sunt și acum lăsate să plece la ”iubiții” lor fără anchetă socială, toate acestea au loc cu învoirea verbală a șefului centrului; minore au rămas însărcinate și au născut;

• în cazul unei minore gravide a fost făcută reintegrare forțată la mama acesteia, iar în alt caz, cu acordul directorului general al D.G.A.S.P.C. Teleorman, o minoră în vârstă de aproximativ 15 ani a fost „măritată” cu un bărbat din Roșiorii de Vede pentru că era însărcinată;

• în luna decembrie 2022 a ieșit din centru o tânără care în luna noiembrie împlinise vârsta de 18 ani și care la data părăsirii centrului era gravidă;

• mulți dintre adolescenții care au părăsit centrul au avut suspiciuni cu privire la sumele acumulate în cont;

• în 29.07.2016, 9 copii din modulul T0 au fost sedați, existând suspiciuni că educatorul Lincan Florian le-a pus Clopixol în ceai. Toți au prezentat somnolență profundă, blocaj muscular. Doi dintre ei au fost duși de urgență la București, deoarece prezentau o formă de comă. Ciudat este faptul că șeful C.T.P.T.F. Alexandria i-a lăsat la dispoziție tratamentul antipsihotic educatorului suspicionat, Lincan Florian”, se arată în scrisoarea deschisă a avertizorului în interes public.

Gabriela Firea, ministrul Familiei

Aceste sunt doar câteva din grozăviile care au loc în aceste centre de plasament. În anumite centre de asistență socială din România persoane din structurile de conducere ale DGASPC-urilor ar avea relații cu rețele ale traficului de persoane pentru racolarea minorilor în scopuri sexuale și în scopuri de cerșetorie. Surse din cadrul DGASPC Giurgiu susțin sub anonimat pentru Anchetatorii.ro că există astfel de cazuri în centrele de plasament însă nu pot face nimic pentru că totul pleacă de sus, de la șefii D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Minori agresați sexual, drogați, violați și supuși unor tratamente degradante într-un centru de plasament din Roșiori de Vede

Educatorul Lincan Florian a abuzat sexual, violat și supus unor tratamente degradante mai mulți minori, în număr de 12, dintr-un centru de plasament din subordinea D.G.A.S.P.C Teleorman din cadrul C.T.P.T.F Alexandria. Lincan Florian a fost angajat în funcția de supraveghetor de noapte în cadrul D.G.A.S.P.C Teleorman, C.T.P.T.F C.N.S. Roșiori de Vede în data de 15.01.2003. În decursul mai multor ani acesta a abuzat sexual copiii pe care îi supraveghea. Minorii au fost de multe ori bătuți cu bestialitate, drogați și violați de educatorul Lincan Florian, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii teleormăneni.

Abuzurile din aceste centre instituționalizate au provocat traume acestor copii, iar multe fete minore au ajus să practice prostituția sub ochii supraveghetorilor D.G.A.S.P.C. „Fetele minore de la C.T.P.T.F. Roșiori sunt luate cu mașinile din față de la Profi din Aleea C.F.R, iar din Republicii chiar din fața blocului. Toată lumea știe că sunt abuzate sexual.”, susțin surse din cadrul instituției pentru Anchetatorii.ro.

În data de 29.07.2016, 9 copii din modulul T0 au fost sedați, existând suspiciuni că educatorul Lincan Florian le-a pus Clopixol în ceai. Toți au prezentat somnolență profundă, blocaj muscular. Doi dintre ei au fost duși de urgență la București, deoarece prezentau o formă de comă. Ciudat este faptul că șeful C.T.P.T.F. 2 Alexandria i-a lăsat la dispoziție tratamentul antipsihotic educatorului suspicionat, Lincan Florian.

Cloxipol este un „sedativ extrem de puternic destinat persoanelor care suferă de schizofrenie acută și cronică și alte psihoze, în special în prezența unor simptome cum sunt halucinațiile, iluziile și tulburările de gândire, împreună cu agitația, neliniște, ostilitate și agresivitate. Episoade maniacale în boala maniaco depresivă. Agitație și alte tulburări comportamentale la pacienții cu retard mintal.”, potrivit prospectului.

În cele mai multe cazuri educatorii și psihologii sunt complici în aceste ilegalități. Deși copiii au spus că sunt bătuți, violați și supuși unor tratamente inumane, psihologii au grijă să le închidă gura.

De la premier la ultimul funcționar, toți au avut cunoștință despre abuzurile din aceste centre de plasament

Avertizorul în interes public, Noni Iordache, l-a sesizat pe 24 februarie 2023 și pe prim-ministrul României cu privire la suspiciuni de agresiune sexuală, viol și tratamente degradante și inumane din C.T.P.T.F. Alexandria, document înregistrat la registratura generală.

Nicolae Ciucă – fost premier al României

Sesizarea a fost repartizată consilierului de stat Mădălina Turza, despre care avertizorul în interes public susține că nu și-a făcut treaba. Mădălina Turza a fost demisă, astăzi, de premierul Marcel Ciolacu, în urma dezvăluirilor făcute de presă și DIICOT despre azilurile de bătrâni din județul Ilfov. Apropiatul ministrului Familiei Gabriela Firea, Ștefan Godei a torturat zeci de bătrâni cazați în casele Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz.

Mădălina Turza

În aceste condiții, Noni Iordache a sesizat Corpul de control al Prim-ministrului, în martie 2023.

În 21 martie 2023, Iordache a formulat o petiție și către Avocatul Poporului, cu privire la aceleași aspecte înaintate și prim-ministrului României și Corpului de control al Prim-ministrului, dar tot fără succes.

Avocatul Poporului – Renate Weber

Gabriela Firea și Marius Budăi, miniștrii Familiei și Muncii au mușamalizat tot prin controale anunțate

Instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și ministerului Familiei au întreprins acțiuni de control de-a lungul timpului, însă după cum se poate observa în imaginile de mai jos aceste controale au fost anunțate, iar educatorii au primit ordin să aranjeze totul de așa natură încât să pară că nu s-a întâmplat nimic în aceste centre de plasament din subordinea D.G.A.S.P.C Teleorman.

Marius Budăi a fost șef la DGASPC Botoșani 13 ani, deci știa foarte bine cum funcționează sistemul din interior. Nu a făcut nimic pentru acești copii abuzați, la fel ca și în cazul ”azilurilor groazei”. Prostituția are loc sub ochii supraveghetorilor din cadrul D.G.A.S.P.C. În urma controalelor efectuate de ministerul Muncii reiese că totul este în regulă, dar faptele arată exact contrariul.

Controalele de la ANPDCA, ministerul Muncii și AJPIS au fost anunțate, astfel abuzurile au fost mereu mușamalizate de DGASPSC Teleorman, ANPDCA și Ministerul Muncii.

Consiliera Gabrielei Firea, Roxana Susai, a fost informată în repetate rânduri de Noni Iordache în legătură cu ororile din centrele de plasament din subordinea D.G.A.S.P.C.

Roxana Susai – consilier la ministerul Familiei

Elena Tudor dă asigurări că nimeni nu a fost informat despre controalele efectuate de ANPDCA deși mesajele de pe grupul de whatsap al CTPTF Alexandria o contrazic

Acuzații grave în notele interne vechi de 5 ani

Într-o notă internă din 2018, șeful CTPTF Alexandria face referire la „cazuri de abuz fizic și prin munca umilitoare a educatorilor asupra copiilor, dar și a copiilor asupra altor copii fiind asistați și îndrumați de către educatori, care priveau satisfăcuți victoria obținută.”

Deși, printr-o altă notă internă din 2019, șeful CTPTF Alexandria arată că, urmare a spargerii ușii apartamentului de la etajul 4, modul Intim, „[…] întrucât educatorul D. G. a plecat în timpul programului și a lăsat trei copii încuiați în apartament” și atrage atenția educatorilor că prin plecarea de la locul de muncă „[…] se pune viața în pericol a copiilor”, aceasta solicită frecvent educatorilor să părăsească locul de muncă pentru a o conduce cu autoturismele proprii în înteresul său personal. Bineînțeles, copiii rămân nesupravegheați.

Modulul T0, „batalion disciplinar”

„Concret vorbind, Modul T0, apartamentul nr. 9 (,,apartamentul de băieți’’) este folosit dintotdeauna de conducerea centrului ca „batalion disciplinar” pentru copiii/ tinerii care manifestă mai mici sau mai mari abateri disciplinare în celelalte module unde ei locuiesc, pe motivul ,,să nu îi strice și pe ceilalți’’, ignorând necesitatea menținerii fraților împreună, menținerea climatului afectiv și a relațiilor de atașament dezvoltate de copii […] mutarea în ,,T0’’ […] este răul maxim pe care îl pot primi […] niciunul dintre copii nu și-a modificat comportamentul în bine, ci dimpotrivă: majoritatea băieților au săvârșit fapte infracționale, au consumat substanțe halucinogene, au dezvoltat comportamente agresive și antisociale […], se arată în sesizările primite.

O altă sesizare menționează că […] unii copii au avut boli contagioase sau cu transmitere sexuală, iar când personalul și copiii insistă să fie duși la control, asistenta îi induce în eroare și pe medici nedescriindu-le exact perioada de timp de când se manifesta simptomele, dacă au mai fost alte cazuri în centru, motiv pentru care primesc tratament pentru alta afecțiune. […]

Astfel de situații au fost pe Modul Intim când copiii au avut scabie, cred că timp de vreun an și au fost tratați de alergii; […] Un alt caz a fost cel al unui băiat de la apartamentul 9, care a contactat o boală cu transmitere sexuală […] el a fost diagnosticat și tratat ca având o alergie […]”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button