Economie

Continuă scumpirile carburanților la Petrom

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit miercuri, 13 septembrie, benzina și motorina cu încă 4 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor, după o majorare de preț cu 5 bani pe litru aplicată luni, 11 septembrie.

La stațiile din Capitală, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă între 7,22 lei și 7,28 lei. Iar cel de motorină standard, între 7,53 și 7,56 de lei pe litru.

Stația Petrom Vitan afișează vineri un preț de 7,27 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,55 lei pentru cel de motorină standard.

Altă modificare de preț a avut loc joia trecută, când Petrom a scumpit motorina standard cu 5 bani pe litru. Prețul benzinei standard a rămas neschimbat joia trecută, potrivit Monitorul Prețurilor.

Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie, după o lună de stabilitate. Acum, în comparație cu prețurile afișate înainte de începerea seriei scumpirilor, motorina este mai scumpă cu 89 de bani pe litru, iar benzina cu 60 de bani pe litru.

Comparativ cu luna trecută, potrivit pico-online.ro, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 2 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 11 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioadă, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta și Polonia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button