CONSTRUCTORII: printre cei mai bine plătiți specialiști din România și Europa

Constructorii, respectiv arhitecții și inginerii constructori(inclusiv instalații), sunt printre cei mai bine plătiți specialiști din România, alături de cei care lucrează în domeniul tehnologiei informației.

S-a ajuns la această situație deoarece tinerii preferă să se orienteze spre facultăți umane, multe dintre ele private, și care au pretenții mai mici în ceea ce privește calitatea învățământului.

În fapt salariile foarte bune reprezintă o consecință a raportului dintre cerere și ofertă pe piața muncii. Oferta de specialiști în construcții este mică în timp ce există o cerere ridicată.

De asemenea se constată la nivel mondial o intensificare a procesului de construire, înregistrându-se dublări anuale ale activității.

În București tinerii care doresc să urmeze o facultate tehnică se pot îndrepta spre Universitatea Tehnică de Construcții București.

Universitatea oferă numeroase facilități studenților, precum: cazare ieftină în cămine proprii modernizate, burse de studiu și de merit mai mult decât generoase, specialiști profesori cu recunoaștere internațională.

De asemenea sistemul construcțiilor propune un permanent proces de învățare, profesionalizare și specializare. Astfel că în funcție de experiență poți deveni expert, verificator, auditor, diriginte sau RTE. Acestea sunt meserii liberale ce îți permit buna organizare a propriului timp dar și venituri consistente.

%d blogeri au apreciat: