Constanța: Cinci persoane vaccinate s-au infectat cu tulpina Delta

Distribuie acest articol!

Direcţia de Sănătate Publică anunţă că noi cazuri de infectare cu tulpina Delta s-au înregistrat în judeţul Constanţa. Toţi cei cinci pacienţi erau vaccinaţi cu doză completă (3 cu Pfizer şi câte unul cu Moderna şi respectiv AstraZeneca) şi nu prezintă istoric de călătorie.

Conform informaţiilor primite de la Direcţia de Sănătate Publică, dintre cei cinci pacienti, patru sunt din judeţul Constanţa şi unul din Bucureşti. O analiză realizată de ZOE Covid App Study pe 400.000 de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Pfizer şi BionTech arată că la o lună de la inoculare eficacitatea a fost de 88%. Cu toate acestea, eficacitatea a scăzut la 74% după cinci-şase luni.  

În acelaşi studiu, o analiză care a inclus peste 700.000 de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Oxford-AstraZeneca arată că eficacitatea a scăzut de la 77% la o lună la 67% după patru-cinci luni.   Datele au fost colectate după data de 26 mai, când varianta Delta a devenit tulpina dominantă a coronavirusului, a spus Tim Spector,care conduce studiul ZOE Covid.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: