Consiliul Național al Elevilor: Elevii care nu au putut participa la școala online trebuie să recupereze materia

Peste 230 de mii de copiii nu au avut acces la internet și nu au putut participa la școala online, arată datele Ministerului Educației. Astfel, elevii defavorizați se confruntă cu o mare problemă: cumularea lacunelor în procesul de asimilare a materiei.

În acest context, Consiliul Național al Elevilor solicită un set de măsuri privind recuperarea materiei, cu prioritate pentru elevii din clasele terminale și pentru cei care provin din medii dezavantajate.

„Educaţia remedială trebuie să înceapă cât mai devreme cu putinţă, astfel încât acest proces să nu fie unul grăbit, ci unul care să se deruleze în timp. Prioritară este recuperarea pentru elevii din clasele terminale şi pentru cei din mediile dezavantajate, care nu au putut intra la orele online. În aceste momente, Ministerul Educaţiei trebuie să acţioneze cu celeritate, respectând drepturile şi având în vedere interesul superior al elevilor! Educaţia trebuie să continue, însă nu oricum, ci respectând un set de norme de calitate. Nu ne putem face că facem educaţie”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

%d blogeri au apreciat: