Știrile 60m.RO

Consilier județean PNL din Botoșani, condamnat pentru violență în familie. „Voi face apel. Faptele nu există”

Gabriel Augustin Alecsandru, consilier judeţean PNL, a fost condamnat marți, în primă instanță, de Judecătoria Botoșani, la plata unei amenzi penale de 7.000 de lei pentru violență în familie, relatează Monitorul de Botoșani.

Gabriel Augustin Alexandru a ajuns în atenția anchetatorilor în vara lui 2019, când soția lui a solicitat un ordin de protecție pentru violență în familie. Atunci, consilierul județean a fost evacuat din locuinţă, cu interdicția de a se mai apropia de soție și de cele două fiice.

A fost trimis în judecată în 2021, după ce soția a depus împotriva lui mai multe plângeri penale. Acuzat de amenințare și violență în familie, el a fost găsit vinovat și condamnat doar pentru al doilea capăt de acuzare. Asta pentru că în cazul amenințării faptele s-au prescris ca urmare a trecerii timpului, iar instanța a dispus încetarea procesului penal.

În schimb, completul de judecată l-a obligat și la plata unor daune morale față de soție în valoare de 6.000 de lei. Pronunțată în primă instanță, hotărârea Judecătoriei Botoșani nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

„Voi formula apel pentru că, din punctul meu de vedere, am fost condamnat pentru o faptă care nu există. Asta am arătat și pe tot parcursul procesului – că faptele nu există. Însă, dacă așa a considerat domnul judecător că trebuie să fiu condamnat la plata unei amenzi penale, eu am dreptul să formulez apel și să-mi arăt nevinovăția”, a declarat pentru „Monitorul de Bacău” Gabriel Augustin Alecsandru.

Jurnaliștii băcăuani notează că în 2012, atunci când liberalul a candidat la Camera Deputaţilor, a făcut campanie promovându-şi familia. Astfel, pe toate afişele electorale a fost afişată o fotografie în care el apărea împreună cu soţia şi fiica sa cea mai mare, iar unul dintre sloganurie lui a fost „Respect, familie, speranţă”.

Soţia lui lucrează în cadrul unei instituţii pentru protecţia persoanelor vulnerabile.

Acesta face parte și din ATOP, acel organism cu rol consultativ, care funcționează pe lângă Consiliul Judeţean Botoșani, participând la diverse acțiuni alături de reprezentanții instituțiilor de ordine publică gen Poliție sau Jandarmerie.

„Eu tot timpul am militat și în ATOP pentru combaterea violenței domestice. Așa cum am spus, din punctul meu de vedere, faptele pentru care am fost condamnat nu există. Așa a considerat fosta soție să se comporte, formulând plângeri penale împotriva mea”, a mai spus Gabriel Augustin Alecsandru.

În iulie 2020, prin decizie definitivă a Tribunalului București, secretarul general adjunct al PNL, fostul jurnalist Silviu Mănăstire, a fost obligat ca, timp de două luni, să nu se apropie de iubita sa la o distanță mai mică de 300 de metri. Măsura a fost luată după ce, în noaptea de 14 mai 2020, femeia fusese agresată de Mănăstire, pe atunci realizator al unei emisiuni de televiziune. De-a lungul timpului, mai mulți reprezentanți ai liberalilor, în frunte cu președintele formațiunii, Nicolae Ciucă, au condamnat, în mod public, fenomenul violenței împotriva femeilor, în România.

Mănăstire s-a rezumat să declare, contactat de G4Media că ”(…) din păcate de data asta nu ai subiect. Ne-am certat și ne-am împăcat după 2 săptămâni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button