Politică

Conducătorul PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, o creație a statului paralel

DNA a clasat dosarul lui Ion Mocioalcă, baronul local de Caraș Severin, cu patru zile înainte ca acesta să fie numit de Parlament în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi (CC). Mocioalcă a fost ales de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe 10 octombrie 2023, iar dosarul său a fost clasat de la DNA pe 6 octombrie 2023. Cu o zi inainte el a demisionat din funcția de senator PSD, pentru a fi numit la CC.

Ion Mocioalcă a fost ales de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului pe 10 octombrie, iar dosarul său fusese clasat de DNA pe 6 octombrie. Cu o zi înainte, el a demisionat din funcția de senator PSD. Potrivit investigației jurnalistice, clasarea a fost dispusă de șeful DNA Timișoara, în urma unor îndelungi dispute. Ion Mocioalcă este un apropiat al lui Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta.

El a fost de asemenea mâna dreaptă a lui Ioan Talpeș, director SIE între 1992 și 1997, iar numele său a apărut în scandalul deputaților cu dosare de rețea la securitate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button