Economie

Condiții noi pentru fermierii care vor ajutor de la stat

Fermierii care vor să obţină ajutor de la stat pentru cultivarea unor legume trebuie să ştie că, de anul acesta, sunt mai multe condiţii pentru a beneficia de subvenţie.

Reprezentanții Direcției Agricole Vâlcea mizează pe dublarea numărului producătorilor, îndeosebi din sudul județului Vâlcea, în privința accesării programului de acordare a ajutorului de minimis. Spre deosebire de anii trecuți, programul se va derula acum în două etape: prima prevede de producerea și comercializarea de tomate, iar cea de-a doua vizează producția altor cinci tipuri de legume, ceea ce ar putea reprezenta un ajutor de 4000 de euro pentru un singur producător ce s-ar încadra la ambele etape.

Cei interesați trebuie să știe că, anul acesta, dosarul trebuie de pus la direcțiile agricole din țară. Noutatea programului în constă și în prezentarea certificatului de atestare fiscală, dar și a cazierului fiscal valabil la data depunerii cererii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button