Concedieri masive la “Aeroporturi București” și Tarom

Distribuie acest articol!

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale “Aeroporturi Bucureşti” caută angajați de la Tarom care sunt dispuși să plece din companie, în schimbul a şase salarii compensatorii. Din cauza măsurilor dure impuse de autorități în contextul pandemiei, alături de celelalte industrii, și cea aeronautică are de suferit.

Pierderi de 454 milioane de lei şi venituri la jumătate pentru TAROM în 2020, al 13-lea an pe pierdere pentru compania națională. Compania TAROM pregătește restructurări de personal, ca urmare a dificultăților financiare cu care se confruntă. Operatorul a beneficiat de ajutor de stat, iar cel mai pesimist scenariu arată o revenire pe profit a companiei în 2027, după 20 de ani de pierderi consecutive. 

Tarom nu este singura companie luata în vizor de stat. CFR Călători și Poșta Română trebuie în perioada următoare să trimită planul de reorganizare și numărul de concedieri către Guvern. Astfel, peste 3.000 de angajați ai CFR vor ajunge pe drumuri, Poșta Română va concedia 300 de angajați, iar TAROM 700 de angajați.

Alte măsuri pe termen mediu din planul de restructurare a Companiei Tarom vizează optimizarea flotei de aeronave, optimizarea comercială şi optimizarea costurilor.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: