Comunicat de presă – DIICOT

La data de 08.07.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus, în urma a două acţiuni, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Astfel, în cadrul primei acţiuni s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2020, inculpatul T.C. a derulat o activitate constantă pe linia distribuirii de droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (amfetamină) către un cerc de consumatori de pe raza municipiului Timişoara. Drogurile erau comercializate cu preţul de 30-40 lei/gramul de cannabis şi 70 lei/gramul de amfetamină.

La data de 08.07.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului T.C. cu ocazia efectuării unei noi tranzacţii cu amfetamină, iar ulterior, la percheziţia domiciliară efectuată la locuinţa acestuia a fost depistată o cantitate de aproximativ 60 grame de canabis.

În cadrul celei de-a doua acţiune , în cursul anului 2020, inculpatul E.E. , care se aproviziona cu droguri de la inculpatul C.Z., a derulat o activitate constantă pe linia distribuirii de droguri de mare risc (amfetamină) către un cerc de consumatori de pe raza municipiului Timişoara.

La data de 08.07.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului E.E. cu ocazia efectuării unei tranzacţii cu 100 gr. de amfetamina, iar ulterior, la percheziţia domiciliară efectuată la locuinţa inculpatului C.Z. a fost depistată cantitatea de 500 gr. de amfetamină şi 100 gr. de cannabis.

În cursul zilei de astăzi, cei trei inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

%d blogeri au apreciat: