Politică

Comisia Europeană virează încă 500 de milioane de euro în conturile Ucrainei

Comisia Europeană şi Ucraina au semnat, luni, un acord privind un ajutor în valoare de 500 de milioane de euro care va fi dedicat locuinţelor şi educaţiei persoanelor strămutate, precum şi agriculturii din Ucraina, relatează AFP.

Această finanţare, anunţată de executivul Uniunii Europene în marja unei reuniuni a Consiliului de Asociere UE-Ucraina la care a participat premierul Denîs Şmîhal, se încadrează în cadrul angajamentelor asumate în primăvară, scrie News.ro.

Acesta este cel de-al 8-lea Consiliu de Asociere UE-Ucraina şi primul de când ţara a obţinut statutul de candidat la aderarea la blocul comunitar în luna iunie. Premierul ucrainean Denîs Şmîhal s-a întâlnit cu vicepreşedintele Comisiei Europene Maros Sefcovic şi au discutat despre ”întărirea sancţiunilor împotriva Rusiei şi integrarea Ucrainei pe piaţa energetică a UE”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button