Internațional

Comandantul armatei germane avertizează: Nu subestimaţi armata rusă, ar putea deschide un nou front

Comandantul armatei germane a avertizat miercuri Occidentul să nu subestimeze puterea armatei ruse.

„Majoritatea forțelor terestre ruse sunt ocupate în prezent în Ucraina, dar, indiferent de situaţie, nu ar trebui să subestimăm potențialul forțelor lor terestre de a deschide un nou front”, a declarat generalul Eberhard Zorn, şeful Statului Major General al armatei germane, adăugând că armata rusă este „foarte capabilă” de asta.

Pe lângă forțele terestre, Rusia are la dispoziție și o flotă și o forță aeriană, a adăugat el.

Majoritatea marinei ruse nu este încă implicată în războiul din Ucraina, iar Forțele Aeriene Ruse au încă un potențial semnificativ care reprezintă și o amenințare pentru NATO”, a spus Zorn.

„Cea mai mare parte a marinei ruse nu a fost încă desfăşurată în războiul din Ucraina, iar forţele aeriene ruse au în continuare un potenţial semnificativ, ceea ce reprezintă o ameninţare de asemenea pentru NATO”, a mai afirmat ofiţerul german, citat de Reuters.

Bundeswehr-ul susţine cu regularitate misiunile de poliţie aeriană ale NATO în spaţiul aerian al statelor baltice cu avioane de luptă şi, având una dintre cele mai puternice flote din regiune, urmăreşte îndeaproape evoluţiile din Marea Baltică, situată în vecinătate.

În acelaşi timp, miercuri seară, autoritățile ucrainene au raportat doi morți și doi răniți în urma atacurilor rusești din partea de est a regiunii Donețk, la Kramatorsk. „Este îngrozitor. Una e să te uiți la asta la televizor, dar este complet diferit când o experimentezi”, a spus Volodimir Chaplinski, un pensionar în vârstă de 70 de ani, explozia având loc pe strada sa.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button