Internațional

Comandant de top din Forțele Israeliene, ucis de Hamas: Bilanțul morților trece de 500 în luptele din Israel

Un comandant israelian se numără printre cele 500 de persoane ucise, a confirmat armata țării, potrivit Times of Israel și The Independent.

Locotenent-colonelul Jonathan Steinberg a fost ucis într-o „întâlnire cu un terorist”, au precizat Forțele de Apărare Israeliene (IDF).

„A fost permisă publicarea faptului că comandantul Brigăzii Nahal, regretatul locotenent-colonel Jonathan Steinberg, a fost ucis astăzi într-o întâlnire cu un terorist în apropiere de Kerem Shalom”, a declarat un purtător de cuvânt.

Bărbatul de 42 de ani, care era comandantul Brigăzii Nahal, se îndrepta spre „un schimb de focuri” efectuat de trupele sale în momentul în care a fost ucis, a continuat comunicatul.

„IDF împărtășește durerea familiei și va continua să o însoțească”, spun cei de la IDF.

El se numără printre cele 500 de persoane ucise în luptele de sâmbătă până în prezent. Presa locală a anunțat că 300 de israelieni au murit în atacurile surpriză lansate de Hamas sâmbătă dimineața, citând oficiali din domeniul sănătății.

Oficialii palestinieni au declarat că cel puțin 256 de palestinieni au fost uciși și 1.700 au fost răniți în urma loviturilor aeriene israeliene din Gaza, efectuate ca represalii.

Ministerul israelian al Sănătății a adăugat că numărul răniților în urma atacurilor Hamas a crescut de la 1.452 la 1.590.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button