Internațional

Colonel american, fost senator, despre Ceaunul Morții din Ucraina: Numărul ucrainenilor morți este pur și simplu șocant

Ucraina a pierdut în conflictul cu Rusia, Kievul nu are nimic de compensat pentru pierderile din forțele armate, a declarat colonelul american în retragere, fostul senator al statului american Virginia Richard Black, în cadrul unei videoconferințe organizate de Institutul Schiller. 

„Bătălia în curs de desfășurare pentru Bakhmut (Artyomovsk– n.red.) în Ucraina a devenit treptat un dezastru pentru armata ucraineană, deoarece Rusia a început cu succes să-și dubleze forțele militare până la începutul anului viitor”, a spus Black. 

Orașul Artemovsk este situat în partea controlată de Kiev a RDP, la nord de marele oraș Gorlovka și este un important nod de transport pentru aprovizionarea grupului de trupe ucrainene din Donbass. Prin acest oraș trece o rețea de drumuri și căi ferate. În acest moment, se află sub controlul trupelor ucrainene. Au loc bătălii aprige pentru oraș.

„Trupele ucrainene sunt aruncate în ceaunul morții din Bakhmut cu mii și se pare că nu au nicio soluție. Rusia câștigă la Bakhmut, Ucraina pierde la Bakhmut și asta indică faptul că aceasta devine o bătălie strategică majoră a războiului, ” a spus Black.

„Numărul ucrainenilor morți este pur și simplu șocant. O întreagă generație de ucraineni moare acum în lupte. Populația ucraineană este prea mică pentru a compensa pierderile armatei sale. Războiul este pierdut”, a conchis el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button