Social

Cod Roșu de caniculă! Arșița usucă tot

Meteorologii au emis un cod roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate din țară. Vor fi înregistrate temperaturi extrem de ridicate, în weekend, de până la 41 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie anunță cod roșu de caniculă pentru sâmbătă și duminică, în Maramureș, Transilvania, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali, valul de căldură va persista și se va intensifica.

Va fi caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade, iar pe litoral de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, anunță ANM.

Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale. 

În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.Canicula în aproape toată țara FOTO: ANM

Canicula în aproape toată țara FOTO: ANM

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale. 

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Cod portocaliu în aproape toată țara

Potrivit ANM, vineri este în vigoare un cod galben în Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și în zona litoralului valul de căldură se va menține. Temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.  

De asemenea, vineri, 12 iulie,  în cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button